Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Savu ei nouse eikä kala syö

Lomilla olemme tavanneet käydä tuttavilla Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Usein ollaan myös lilluttu ryppyisiksi kylpylässä. Laajavuori ja Peurunka ovat olleet vakiolistalla.

Joskus ollaan ihan repäisty ja lähdetty vaimon kanssa kahdestaan Savoon. Sieltä kun saa niin kätevästi Ikean huonekalut ja muikkukukot samasta pitäjästä.

Kotiseudulla Keski-Pohjanmaalla olemme käyneet aina. Paitsi viime vuonna. Vuoden aikana olemme käyneet siellä vain kerran koko perheen voimin, kun tautitilanne salli.

Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen tautikäyrät noudattavat maakuntien maaston muotoja: Keski-Pohjanmaalla tilanne on pysynyt tasaisena kun taas Jyväskylässä on välillä nähty jyrkkiäkin mäkiä. En halua olla se, joka vie mäkiä millekään Pohjanmaalle.

Käymättömyydestä alkaa tulla tapa. Tapaamisissa ei käydä. Työpaikalla ei käydä. Kaupassakaan ei käydä, vaan ostokset noudetaan takaovelta. Hermoille sen sijaan käydään, kun seinät pitävät sisällään koko ajan saman sakin.

Onneksi lomasää näyttää lupaavalta. Ajattelin istua metsän laidassa nuotiolla tai Päijänteellä pilkillä. Minut tunnistaa siitä, että savu ei nouse eikä pilkki heilu, sillä onnellisuuden salaisuus on odotusten laskeminen.