Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylä keventää koronarajoituksia – kirjaston ovi on jo raollaan

Jyväskylä keventää koronarajoituksia, tiedotti Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä maanantaina.

Uimahallit voivat olla rajoitetusti auki maaliskuun alusta alkaen. Liikuntapalvelut tiedottaa uimahallien tarkemmista käytännöistä alkuviikon aikana.

Kaupunginteatteri ja Jyväskylä Sinfonia voivat puolestaan järjestää yleisöesityksiä, jos aluehallintoviraston asettama yleisörajoitus sen mahdollistaa. Tällä hetkellä yleisötilaisuuteen voi osallistua enintään 10 henkilöä.

Kirjastoihin pääsee valitsemaan ja lainaamaan ilman ennakkovarauksia kunhan käyttää maskeja ja noudattaa turvavälejä. Lukusalit, oleskelu- ja opiskelutilat sekä varattavat tilat pidetään edelleen suljettuna, eikä tapahtumia järjestetä. Kirjastoautot eivät liikennöi eivätkä omatoimikirjastot palvele kirjastojen normaalien aukioloaikojen ulkopuolella maaliskuussa.

Toisen asteen ja korkeakoulujen lähiopetusta voidaan järjestää porrastetusti. Opetukseen voi osallistua enintään neljännes opiskelijoista. Lähiopetuksessa tulee huomioida voimassa oleva laaja maskisuositus.

Maaliskuun alusta lähtien yleisille alueille, kuten puistoihin, satamaan ja Kävelykadulle myönnetään käyttölupia tapahtumia varten.

Jyväskylän tartuntamäärät ovat laskeneet merkittävästi, mutta kaupunki on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa. Kaupunki suosittelee, että talvilomaviikolla noudatetaan turvallisuusohjeita, käytetään maskeja ja vältetään mahdollisuuksien mukaan matkustamista leviämisvaiheessa oleville alueille.

Keskiviikkona 24.2. kaupunki avaa rokotusajanvarauksen yli 80-vuotiaille, joita ei ole tavoitettu soittamalla. Rokotusajan voi varata soittamalla omaan terveyskeskukseen.

Jyväskylässä riskiryhmäläisiä rokotetaan Kuokkalan vanhalla terveyskeskuksella Kuokkalassa sekä Killerin raviradalla.

– Tarvittaessa riskiryhmäläisille myös räätälöidään rokotusmahdollisuus. Kulkemisvaikeudet eivät rokotuksia estä, rokotuksista vastaava ylilääkäri Johanna Tuukkanen korostaa.

Kaikki Jyväskylässä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat