Laajavuoren talvipyöräilyreitti on entistä pitempi ja haastavampi

Laajavuoren talvipyöräilyreitti avattiin tammikuun lopulla. Laajis Oy:n markkinointikoordinaattori, aktiivinen maastopyöräilijä Jussi Laurila kertoo, että läskipyörälle soveltuvalle reitille on tullut lisää pituutta: pyöräiltävää on nyt 7,6 kilometriä.

– Kun latuverkosto laajeni, muutimme samalla maastopyöräreittiä. Siksi myös reitin avaaminen viivästyi. Loppumatkasta tuli nyt vähän metsäisempi, mikä on hyvä asia. Aiemmin reitti on kulkenut kokonaan vanhoilla latupohjilla, Laurila kertoo.

Hänen mukaansa reitillä pärjää kohtuullisella pyöräilytaidolla, ja aloittelijakin selviää, jos muistaa ottaa varovasti.

– Pitää vaan järjen päässä. Sinne on kyllä merkattu haastavimmat paikat. Mäkisyys voi varmaankin olla haaste, Laurila sanoo.

Reittiä pidetään koneellisesti kunnossa lopputalven ajan.

– Nyt on tietysti ollut lumisadetta, mutta reittiä huolletaan ja avataan aivan kuten latujakin. Tosin jos on tiedossa, että lunta sataa monta päivää putkeen, sitä ei välttämättä joka päivä avata.

Laajis Oy:n verkkosivuilla annetaan joitakin vinkkejä sujuvaan pyöräilyyn ja muistutetaan muutamista tärkeistä säännöistä: Maastopyöräilyreitti on melko kapea, joten sitä kierretään samaan suuntaan, myötäpäivään, vaaratilanteiden välttämiseksi.

Reitillä ei suositella ajettavan alle neljä tuumaa leveillä renkailla, sillä pinta on paikoin liian pehmeä kapeammalla maastorenkaalla ajettavaksi. Jos omaa kalustoa ei ole, Laajiksesta voi vuokrata esimerkiksi sähköläskipyörän.

Pyöräilyreitti on turvallisuussyistä kielletty kävelijöiltä ja hiihtäjiltä. Toisaalta pyörän kanssa ei saa poiketa ladulle ajelemaan, vaikka latu välillä vieressä meneekin. Risteyskohdissa pyöräilijän pitää väistää hiihtäjiä.

Halutessaan reitin varrella pääsee myös grillaamaan laavulle omat eväsmakkarat.

– Olosuhteet vaikuttavat siihen, kuinka paljon taitoa reitillä ajaminen vaatii. Jos pohja on pehmeämpi, ajaminen on tietysti haastavampaa, Jussi Laurila summaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut