Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäki-Matin perhepuistossa pääsee taidepolulle – myös kahvila auki talvilomaviikolla

Mäki-Matin perhepuistoon tulee lisää mukavaa talvilomatekemistä, kun puiden ympäristöön avataan uusi taidepolku. Omatoimisesti kierrettävä polku on avoinna 27.2.–14.3. Lähtöpaikka sijaitsee Mäki-Matin kahvilan viereisellä ilmoitustaululla.

Taidepolun toteutuksessa kunnioitetaan Mäki-Matin vanhaa puustoa, ja jokaisella puulajilla on oma teemansa. Polulla pääsee kokemaan esimerkiksi runoelämyksiä, valoja, heijastuksia ja virtuaalista tanssia. Joka ilta hämärän tultua valaistaan yksi komea puu. Mukaan kannattaa ottaa oma taskulamppu salaisen tehtävän suorittamista varten. Lisäksi koristeomenapuihin voi tehdä kotona oman koristeen, mielellään luonnonmateriaaleja hyödyntäen.

– Haluamme tarjota mukavia elämyksiä lapsiperheiden lomaviikkoon, mutta taidepolun kiertäminen tuonee kaiken ikäisille kulkijoille uusia näkökulmia puihin ja lähiluontoon, kansalaisopiston sanataidekoulussa opettajana toimiva Pia Niskanen sanoo.

Taidepolun kulkijoiden odotetaan noudattavan voimassa olevia koronaohjeita.

Taidepolun toteutuksesta on vastannut joukko Jyväskylän kaupungin lastenkulttuuritoimijoita: kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, kansalaisopiston sanataidekoulu, pääkirjaston lastenosasto ja Mäki-Matin perhepuiston kerhojen lapset ja aikuiset sekä ammattitaiteilijat.

Hiihtolomaviikolla myös perhepuistossa sijaitseva kahvila on auki lomalaisten iloksi.