Boksillinen ruokaa kotiovelle myös Jyväskylässä – Ruokaboksi välttelee tukkuja

Ateriapalvelu Ruokaboksi laajensi vastikään toimintaansa Jyväskylään, ja ensimmäiset tilaukset toimitettiin jyväskyläläisten kotioville viime viikon maanantaina.

Ruokaboksi on niin sanottu ateriakassipalvelu, jossa asiakas tilaa verkosta valitsemansa boksin, joka sisältää kolmen tai neljän illallisen reseptit sekä niihin tarvittavat raaka-aineet. Kokkaamisen asiakas hoitaa itse.

– Raaka-aineita on juuri tarvittava määrä, joten hävikkiä ei tule, Ruokaboksi Finland Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Juhana Rintala sanoo.

Boksit pakataan Helsingissä, josta ne matkaavat kylmäkuljetuksena Jyväskylän Seppälänkankaalle Kuljetusapu Kimmo Taipale Oy:n terminaaliin. Siitä ne viedään Taipaleen pakettiautoilla ihmisten kotioville. Jyväskylässä noin puolet boksien kuljettajista on paikallisten urheiluseurojen jäseniä.

Tällä hetkellä Ruokaboksi toimii Uudenmaan alueen lisäksi muun muassa Turussa, Tampereella, Vaasassa, Oulussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Kouvolassa.

– Ja maaliskuun aikana mukaan tulee vielä Joensuu ja Kuopio, Juhana Rintala luettelee.

Ensimmäisissä Jyväskylän-tilauksissa jouduimme rajoittamaan asiakasmäärää.

Korona on kurittanut yrityksiä, mutta vuonna 2017 perustetulle Ruokaboksille se on ollut lähinnä iso buusti. Yritys laajensi toimintaansa Jyväskylään suunniteltua aikaisemmin, ja Rintalan mukaan jo ensimmäisessä tilauserässä meni satoja bokseja. Ruokaboksi toimittaa tilauksensa kerran viikossa, aina maanantai-iltaisin.

– Kyllä korona on nostanut meillä kysyntää, kuten kaikessa ruuan verkkokaupassa. Ensimmäisissä Jyväskylän-tilauksissa jouduimme rajoittamaan asiakasmäärää, Rintala kertoo.

Kaikkiin Jyväskylän kolkkiin Ruokaboksi ei ruokiaan toimita. Yrityksen verkkosivuilta voi tarkistaa, kulkeutuuko ruoka oman kodin ovelle.

– Jos ei, niin siitä kannattaa laittaa meille toive. Tällä hetkelle kartoitamme, millä alueilla kuljetuksille olisi tarve, Rintala vinkkaa.

Juhana Rintalan mukaan mahdollisimman suuri osa raaka-aineista hankitaan suoraan tuottajilta.

– Välttelemme tukkuja ja haluamme solmia suoria kontakteja tuottajien kanssa. Kun väliporras jää pois, pystymme pitämään huolen, että tuotteiden laatu on hyvä ja tuottajat saavat tekemästään työstä kohtuullisen korvauksen, hän sanoo.

Iso osa Ruokaboksin asiak­kaista on lapsiperheitä.

– Kaikilla perustajilla on pieniä lapsia, ja liikeidea on syntynyt niin sanotusti tarpeeseen, Rintala sanoo.

– Toisaalta on myös pari ihan yhtä selkeää asiakasryhmää: Vanhemmat pariskunnat, jotka kaipaavat vaihtelua vanhoihin resepteihin sekä terveellistä, omaleimaista ruokaa. Toinen on nuoret pariskunnat, jotka muutenkin käyttävät paljon kotiinkuljetuspalveluita, ja joille ei ole vielä löytynyt omia, vakiintuneita reseptejä.