Kipinät loisti Talentissa – kuoronjohtaja Kaisa Halmemiestä jännitti eniten, miltä esitys näyttää tv-formaattiin kuvattuna

Kipinät-kuoron esitykseen kuului myös Karoliina Lahdenperän tekemä koreografia. Petri Mast / MTV3

Riina Sydänmaanlakka

Jyväskyläläinen Kipinät-kuoro nähtiin viime sunnuntaina Talent Suomi -ohjelman karsinnoissa, josta tuomaristo passitti heidät onnistuneen esityksen päätteeksi jatkoon.

Esiintyminen Hämeenlinnan Verkatehtaalla kuvattiin jo syksyllä. Sen jälkeen kuorolaisten on pitänyt olla kokemuksestaan hipihiljaa, jotta tv-sarjan katsojat pysyvät jännityksessä ja tietämättöminä Talentin tulevista käänteistä.

– Onneksi on kokonainen kuoro, jonka kanssa olemme voineet keskustella kokemuksesta. Jos tuolla olisi käynyt yksin, olisi varmaan tiukemmat paikat pohtia asiaa vain itsekseen, kuoronjohtaja Kaisa Halmemies toteaa nauraen.

Kaikista jatkoon päässeistä valitaan vielä karsintojen jälkeen 24 semifinaaleihin etenevää esiintyjää.

Kipinät-kuorolla oli ilman säestystä esitetyssä Words-kappaleessa myös tanssija-koreografi Karoliina Lahdenperän tekemä koreografia, eikä Halmemies johtanut joukkojaan perinteisesti lavalla kuoron edessä.

– Se on aika haastava yhtälö: laulaa a cappellana koreografian kanssa ihan vieraalla lavalla ilman johtajaa. Saan olla todella ylpeä kuorostani, että esitys sujui niin hienosti, Halmemies kiittelee.

Häntä itseään jännitti ennen kaikkea se, miltä kuvattu ja leikattu kuoroesitys näyttää ja kuulostaa televisiossa.

– Varsinainen live oli tosi kiva käydä vetämässä ja nautimme tilanteesta. Ei siinä tajua, kuinka ison yleisön esitys loppujen lopuksi televisiossa saa, Halmemies pohtii.

– Olen tietysti aina katsonut kokonaiskoreografiaa, ja nyt tv-kameroihin kuvattiin myös kuorolaisten kasvoja, mikä toi erilaista näkökulmaa. Kokonaisuudesta jäi kuitenkin tosi hyvä fiilis, Halmemies summaa.

Kommentoi