Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Lumi on parasta markkinointimateriaalia”

Lähiseudun hiihtokeskusyrittäjät ovat samaa mieltä talven puitteista. Luonnonlunta on riittävästi, ja pakkasia on ollut sopivasti, jotta voidaan lumettaa rinteitä. Kahden lumen ”sekoituksella” saadaan aikaan parhaat ja kestävimmät rinteet.

Riihivuoren hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Tiina Sironen sanoo, että Muuramessa päästiin lumettamaan rinteitä heti vuoden alussa.

– Meillä on nyt kaikki itärinteet ja snowpark avoinna. Nuorten suosiossa ovat selvästi erilaiset obstaakkelit eli reilit ja pressit, joihin voi mennä suksilla ja lumilaudoilla, Sironen kertoo.

Riihivuoren mäen päällä on lisäksi maksuton alkeisrinne, pulkkamäki ja napakelkka. Alkeisrinne sopii kaikenikäisille, jotka harjoittelevat laskettelua ja lumilautailua.

– Kun viime talvi oli vesisateinen ja rinnekausi keskeytyi epidemiatilanteen vuoksi, hyvä talvi rohkaisee erilaisiin talvilajeihin. Kävijöitä tulee senkin vuoksi, että sisäliikuntaharrastuksia on rajoitettu. Laskettelukeskuksessa ja lähiladuilla on helppo pitää turvavälejä.

Luonnonlumitilanne muuttuu kuitenkin nopeasti, jos yöpakkaset loppuvat.

– Tykitetty lumi kestää pitempään ja rinteitä huolletaan päivittäin. Olemme saaneet kehuja siitä, että rinteet ovat hyvässä kunnossa, Tiina Sironen toteaa.

Himoksen toimitusjohtaja Elsi Ojala sanoo, että Jämsässäkin on hieno talvi menossa.

– Valkoiset maisemat ja monipuoliset talviurheilumahdollisuudet ovat piristäneet kovasti ihmisiä tällaisena suhteellisen haasteellisena aikana. Koulujen talvilomakauden alusta alkaen meillä on kaikki rinteet auki päivittäin pääsiäiseen saakka. Laskettelijoilla on käytössä 26 rinnettä ja 16 hissiä, joten he mahtuvat levittäytymään isolle alueelle, Ojala sanoo.

Koronan aiheuttamat harrastusmahdollisuuksien rajoitukset ovat vaikuttaneet Ojalankin mukaan osaltaan siihen, että ihmiset lähtevät mäkeen.

– Oikea talvi innostaa lähtemään hiihtokeskuksiin, kun takapihallakin on lunta. Helsingissä on ollut muutamia talvia, että nurmikko viheriöi helmikuussa. Ei silloin tule laskettelu mieleen. Lumi on parasta markkinointimateriaalia Etelä-Suomea myöten, Ojala toteaa.

Laajiksen toimitusjohtaja Lasse Niivuori kertoo, että Laajiksessa on hiihtokoulun kursseja erityisen paljon koululaisten hiihtolomaviikoilla.

– Kursseilla opetetaan laskettelua ja lumilautailua lapsista aikuisiin, ja tasoja on aloittelijasta taitavampaan. Meillä on 33 hiihdonopettajaa, ja vielä ehtii ilmoittautua mukaan talven ja kevään kursseille ja yksityisopetukseen. Opetamme myös murtomaahiihtoa, mutta se on pienemmässä roolissa. Tänä vuonna opetusta on kyselty enemmän kuin viime vuonna.

Suomen hiihtokeskuksissa on mahdollisuus ostaa esimerkiksi hissilippuja ja tehdä välinevarauksia netissä.

– Jos on omat välineet, voi ostaa lipun valmiiksi ja mennä suoraan mäkeen. Ostokset ja varaukset netissä tekevät lomasuunnittelusta tosi helppoa, Niivuori toteaa.