Jyväskyläläinen Kipinät-kuoro esiintyy Talent Suomi -ohjelmassa ensi sunnuntaina

Talent Suomessa on tällä kertaa mukana edustusta Keski-Suomesta, sillä jyväskyläläinen Kipinät-kuoro kilpailee ohjelman uusimmalla kaudella. Kipinöiden esitys nähdään sunnuntaina 21. helmikuuta.

Kipinät tuli valituksi Talentiin mukaan videohakemuksen perusteella, ja karsintajaksot kuvattiin Hämeenlinnan Verkatehtaalla syksyllä 2020.

– Idea Talentiin osallistumisesta tuli alun perin kuoron ulkopuolelta. Se tuntui live-esiintymisten peruuntuessa houkuttelevalta mahdollisuudelta. Karsintoihin valmistauduttiin syksyllä rajoitusolosuhteissa ulkona ja isoissa tiloissa harjoitellen. Talentia varten treenaaminen oli mahtava kuoroa yhteen hitsaava tavoite, kuoronjohtaja Kaisa Halmemies toteaa.

Talentissa Kipinät nähdään aivan uudessa valossa, sillä kuorolauluun on tällä kertaa yhdistetty koreografia, jonka suunnittelusta vastasi tanssija-koreografi Karoliina Lahdenperä. Esityksen kautta pyritään tuomaan kuorolaulua suuremman yleisön tietoisuuteen ja osoittamaan, että kuorot voivat luoda viihdyttäviä ja yllätyksellisiä esityksiä.

– Halusimme lisätä esitykseen myös jotain sellaista, mitä ei Kipinöiden kanssa olla koskaan ennen tehty. Mielenkiinnolla ja jännityksellä odotamme myös itse, miltä kokonaisuus näyttää ja kuulostaa yleisölle television välityksellä, ja millaisen vastaanoton se saa yleisöltä, Halmemies kommentoi.

Kipinät on vuonna 2018 perustettu jyväskyläläinen rytmimusiikkiin keskittyvä sekakuoro, joka koostuu muusikoista ja musiikin aktiiviharrastajista. Kesällä 2019 kuoro palkittiin Tampereen Sävel -festivaalin kansainvälisessä kuorokatselmuksessa korkeimmalla tunnustuksella ja Halmemies ansiokkaasta työstään kuoronjohtajapalkinnolla.