Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Latukahvilassa voi korjata hiihdon jälkeistä energiavajetta

Lievestuoreen Mustavuoren ulkoilualueen hiihtoladut ovat taas hyvässä kunnossa ja kovassa käytössä. Jo kolmen vuoden ajan on parkkipaikan latukahvilassa ollut mahdollisuus kahvitella ja syödä suolaista tai makeaa hiihtolenkin jälkeen. Samalla on tukenut Laukaan Urheilijoiden koristyttöjen toimintaa.

Tänä talvena latukahvila on ollut avoinna jo useana viikonloppuna ja tulevina viikonloppuina se on auki kello 10–16.

Latukahvilan puuhamiehen Petri Laitisen tytär Emmi Laitinen on pelannut koripalloa Laukaan Urheilijoissa 8-vuotiaasta lähtien. Tänä vuonna 14 vuotta täyttävä tytär pelaa C-tytöissä. Isä-Laitinen oli nelisen vuotta myös joukkueenjohtajana, mutta nykyisin kuuluu palloilujaostoon.

– Laukaassa on tyttöjen koripalloharrastus tosi vahvaa. Tälläkin hetkellä on Laukaan Urheilijoissa pelaajia mikro-, mini- ja C-tytöissä. Isoimmat tytöt pelaavat 1- ja 2-divaria, ja heillä on Äänekosken Huiman kanssa yhdistelmäjoukkue SM-sarjassa. Pari viikkoa sitten heillä piti olla ensimmäinen peli Helsingissä, mutta se peruuntui. Toivotaan, että tytöt pystyvät pelaamaan sitäkin sarjaa vielä tänä vuonna, Laitinen sanoo.

Hän jatkaa, että joukkueet ovat treenanneet koko kauden Sydän-Laukaan koulun uudessa salissa. Viime viikolla seura perui vapaaehtoisesti kahdet treenit Jyväskylän koronatilanteen vuoksi.

– Laukaassa on koripallolle hyvät puitteet. Uudessa koulussa on hyvän salin lisäksi iso katsomot. Kun yleisöä saa tulla peleihin, tunnelma on hieno. Kunhan ala-asteelle rakennetaan uusi sali, puitteet ovat liikunnalle entistä paremmat.

C-tyttöjen joukkueen valmentajia ovat Korisliigaa pelannut Sanna Jämsén ja Jani Metsätähti.

Laukaassa toimii myös Lauri Markkasen koriskoulu, jossa on paljon innokkaita korisjunnuja, niin tyttöjä kuin poikia.

Ihmiset ovat ottaneet Petri Laitisen mukaan latukahvion joka vuosi hyvin vastaan.

– Asiakkaat toivovat, ettemme vaan lopeta sitä. Tälle talvelle saimme tosi hyvän yhteistyökumppanin. Jyväs Pakarin osakas Simo Pynnönen tuli juttusille, ja kysyi millaista yhteistyötä voidaan tehdä. Meillä on yritys näyttävästi esillä, ja saamme vastaavasti kaikki myytävät tuotteet heiltä. Haen ne tuoreena lauantaina koko viikonlopuksi. Tämä on iso apu meille vanhemmille, ettei meidän tarvitse stressata leipomisen kanssa. Tähän asti olemme leiponeet kaikki myytävät tuotteet, Petri Laitinen kertoo.

Latukahvilasta saadut varat käytetään kokonaisuudessaan joukkueen kuluihin, esimerkiksi pelimatkoihin, turnausten tuomareiden korvauksiin ja peliasuihin.

– Teemme vapaaehtoistyötä, jotta vanhemmille jäisi maksettavaksi vain seuran jäsenmaksu ja pelaajalisenssi. Hyvin on toiminut ja mitäpä sitä ei tekisi lapsensa harrastuksen hyväksi, Laitinen sanoo.