Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden keskisuomalainen urheilija on pesäpalloilija Emma Körkkö

Pesäpalloilija Emma Körkkö on vuoden keskisuomalainen urheilija. Körkkö oli yksi Kirittärien ratkaisupelaajista matkalla Suomen mestaruutta. Ensimmäisen ulkokenttien Suomen mestaruutensa hän voitti Kirittärien paidassa vuonna 2016. Toisen ja kolmannen mestaruutensa hän voitti Kirittärien kapteenina vuosina 2018 ja 2019. Suomen Pesäpalloliitto valitsi Emma Körkön vuoden 2020 Kultaisen räpylän saajaksi, sekä jo toista kertaa vuoden naispesäpalloilijaksi. Urheilutoimittajain liitto valitsi hänet myös lajinsa parhaaksi ohi kaikkien miespelaajien.

Keski-Suomen Liikunta ry:n palkitsemistyöryhmä valitsi jokavuotiseen tapaan urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä sekä urheiluseuroja. Tässä muita valintoja:

Vuoden vammaisurheilija on Tikkakosken Tikan Sisu Para Ice Hockey joukkue.

Elämänura-palkinto annettiin Liikuntaneuvos Kirsti Partaselle.

Vuoden valmentaja jo toista kertaa on pika- ja aitajuoksuvalmentaja Petteri Jouste.

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittiin hiihdossa ja yleisurheilussa menestynyt Eemil Helander.

Vuoden urheiluseura on Jyväskylän Kenttäurheilijat JKU ja seuratoimihenkilö cheerleadingseura JSA:n Jonna Viitanen.

Vuoden joukkueeksi valittiin pesäpallojoukkue Kirittäret ja vuoden nuorisourheiluseuraksi Uuraisten Urheilijat.

Vuoden nuorisourheilun vetäjä on Mika Rantonen Harjun Woimasta ja vuoden lasten liikuttajia ovat keskisuomalaiset opettajat.

Maakunnalliseksi urheiluteoksi valittiin Suunta Jyväskylä, joka järjesti Suomen suurimman suunnistustapahtuman, SM keskimatkan kilpailun.

Kuntien vuoden liikuntateoista Jyväskylän liikuntateoksi valittiin Voimala Vaajakosken yrittäjän Nina Välikankaan live- ja ulkotreenit.

Laukaan liikuntatekomaininnan saa Antti Turpeinen Vihtavuoren Pamauksen lasten ja nuorten liikunnan kehittämishankkeesta.

Muurame jätti valinnan väliin.

Aiemmin valinnat on julkistettu Keski-Suomen Urheilugaalassa, vallitsevien koronarajoitusten vuoksi gaalaa ei tänä vuonna järjestetty.

Kaikki palkitut löytyvät Keski-Suomen Liikunnan verkkosivuilta.