Alva Sähköverkot varoittaa sähkölaitteiden tarkastajista; älä avaa ovea tuntemattomille

Alva Sähköverkot muistuttaa, että kodin piensähkölaitteiden tarkastus ei kuulu Alvan tehtäviin. RISTO AALTO

Outi Elomaa

Alva on saanut yhteydenottoja jyväskyläläisiltä asiakkailta, joille on soitettu ja kerrottu, että asuinalueelle tullaan tekemään ilmaisia sähkölaitteiden tarkastuksia. Havaintoja on viime aikoina muun muassa Kortemäen alueelta.

Alva Sähköverkot muistuttaa, että kyseiset tarkastukset eivät liity Alvaan, eikä kodin piensähkölaitteiden tarkastus kuulu Alvan tehtäviin.

Asiakkaan tiloissa Alva toimii useimmiten vain mittausten tai huoltotöiden vuoksi. Alvan työntekijöillä on aina käytössään kuvalliset henkilökortit ja Alvan nimiin töitä tekevillä urakoitsijoilla urakoitsijakumppanikortit. Nämä kortit voi aina pyytää nähtäväksi, etenkin mikäli epäilee Alvan työntekijäksi mahdollisesti esittäytyvän henkilön tarkoitusperiä.

Epäilyttävistä havainnoista kannattaa ilmoittaa välittömästi poliisille numeroon 112 sekä ottaa ylös tai painaa mieleensä havaintoja epäillystä, esimerkiksi millaisella autolla henkilö liikkuu ja rekisterinumeron. Epäilyttäviä henkilöitä ei tule päästää asuntoon, etenkään jos heillä ei ole esittää henkilökorttia.

Jos henkilö on kuitenkin asuntoon päässyt ja asunnosta anastetaan jotakin, siitä tulee aina tehdä rikosilmoitus.

Kommentoi