Pohjanlammen uusi päiväkoti maksaa liki kymmenen miljoonaa

Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 25.1. Kuokkalaan rakennettavan Pohjanlammen uuden päiväkodin hankesuunnitelman, ja asetti hankepäätöksen kattohinnaksi 9 600 000 euroa. Päätöksen taustalla on Kuokkalan väestömäärän kasvu ja nykyisten päiväkotitilojen peruskorjaustarpeet.

Hankkeen tavoitteena on toteuttaa uusi ja viihtyisä massiivipuurakenteinen päiväkotirakennus, jossa on otettu huomioon lähiympäristön arvot, Kuokkalan rakennettu kulttuuriympäristö sekä ympäröivä lähiliikuntapaikka ja luonto.

Purettavan päiväkotirakennuksen rakennusmateriaalit ja -määrät tullaan listaamaan jo suunnitteluvaiheessa, jotta purkumateriaalien kierrätettävyys voidaan arvioida ja hyödyntää mahdollisimman hyvin hankkeen aikana. Polkupyöräpaikat suunnitellaan pääosin katettuina, ympärivuotista pyöräilyä tukemaan.

Pohjanlammen päiväkoti tulee toimimaan alueen vuoropäiväkotina ja tarjoamaan varhaiskasvatuspalveluja noin 224 lapselle kello 5.00–22.30. Uusi päiväkoti rakennetaan nykyisen päiväkodin paikalle, joten päiväkotitoiminta tarvitsee korvaavat tilat. Korvaavat tilat on suunniteltu siten, että esiopetusikäisten lapset sijoitetaan alueen kouluihin, jolloin 1–5-vuotiaat lapset mahtuvat alueen muihin päiväkoteihin, eikä väistöä toiselle alueelle tarvita. Väistötilaratkaisuista ei synny kustannuksia.

Hankkeen kustannukset jakautuvat vuosille 2021–2023.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut