Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osmo Ikosen uuden singlen innoittajana toimi vaimo, joka on jo vähän kyllästynyt kappaleeseen

Osmo Ikosen tuore single Mä voin skippaa taivaan kertoo rakkaudesta ensisilmäyksellä. Muun muassa SuomiLOVE-ohjelmasta ja Sunrise Avenuen kosketinsoittajana tunnettu – niin ja tietysti Korpilahdelta kotoisin oleva – muusikko paljastaa, että lyriikka on varsin omakohtainen. Se kertoo Ikosen rakastumisesta näyttelijä-laulaja Reetta Korhoseen, sittemmin hänen vaimoonsa.

– Se kyllä iski kovaa. Ainakin omalla kohdalla kaikki tapahtui yhtenä jysäyksenä. Taisi se olla molemminpuolista, en voi tietysti varmaksi mennä sanomaan, Ikonen kertoo nauraen.

Aviopari tapasi toisensa kymmenisen vuotta sitten työskennellessään Muskettisoturit-produktiossa Peacock-teatterissa.

– Vaimoni pitää kyllä kappaleesta, mutta hän on seurannut tuotantoprosessia niin pitkään ja niin läheltä, että taitaa olla siihen jo vähän kyllästynyt.

Single on osa Ikosen keväällä julkaistavaa, hänen itse tuottamaansa sooloalbumia. Ensisinglenä julkaistiin jo syksyllä Leikitään et rakkaus ei voi kuolla.

Osmo Ikonen on julkaissut aiemmat sooloalbuminsa englanniksi.

– Ehkä kielen vaihtamiseen vaikutti se, että olen laulanut SuomiLOVEssa vuosikaudet suomeksi. Toki olen tehnyt suomenkielistä musiikkia muille artisteille.

Toukokuussa Ikonen suuntaa keikkakiertueelle uuden levyn tiimoilta – jos vaan koronarajoitukset sen sallivat. Yksi keikoista on Jyväskylän Popparissa.

Kesällä Ikosta odottaa muun muassa Sunrise Avenuen vuodella eteenpäin siirretyt jäähyväiskeikat Helsingin Olympiastadionilla. Bändin jäähyväiskiertuetta Saksassa siirrettiin jälleen viime viikolla, nyt syksyyn 2021.

– Koronavuonna huomasin, miten kiireinen olen aiemmin ollut ja miten vähän mulla oikeastaan on ollut normaalisti aikaa läheisille ihmisille ja luovalle työlle. Jäin kyllä henkisesti plussalle, vaikkakin taloudellisesti miinukselle, muusikko sanoo.