Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

25-vuotias Tanssiteatteri Kramppi sai liki vuodeksi ”kodin” Forumin kauppakeskuksesta

Jyväskyläläinen Tanssiteatteri Kramppi täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja juhliikin sitä kunnolla. Kramppi tuottaa yhteistyökumppaneidensa kanssa kevättalvesta loppusyksyyn monitaiteisen Yhtä juhlaa! -taidefestivaalin.

– Sanoin viime toukokuussa kramppilaisille, että koronasta huolimatta juhlitaan isosti tätä meidän rakasta Kramppia, jossa ollaan saatu kasvaa ja ponnahtaa tanssijana maailmallekin. Neljännesvuosisata on saavutuksena hieno. Kramppi on kummunnut omista unelmistamme ja oman taiteen tekemisestä. Siksi juuri juhlimme isosti, koska korona, Krampin puheenjohtaja Emilia Laitinen sanoo.

Samaan hengenvetoon hän toteaa, että festivaali tuotetaan niin, että he pitävät itsestään ja kaikista muistakin huolta.

– Ajattelen, että ei sillä ole mitään väliä, mitä on maailmassa menossa. Joka päivä voi olla juhlat. Voi olla luova ja voi näkyä. Aina on sinun taiteellesi tarkoitus ja paikka.

Helmikuussa saadaan toivon mukaan ensi-iltaan Pöytäpuheita, jota esitetään yhteistyössä Jyväskylän Katulähetyksen kanssa. Teoksen ensi-iltaa on siirretty jo neljä kertaa.

Suurimman syntymäpäivälahjan Kramppi sai, kun he saivat vuoden loppuun käyttöönsä kauppakeskus Forumin ison tilan toisesta kerroksesta. Samoihin tiloihin tulee myös Teatterikone, joka toi tullessaan oman näyttämötekniikkaansa.

Tilaan on tehty pientä remonttia, ja kramppilaiset ovat pystyneet jo harjoittelemaan uudessa tilassa. Kun katsomo on valmis, tilassa voidaan aloittaa esitykset.

Tanssiteatteri Krampin ensimmäinen ensi-ilta uudessa Forumin tilassa on koreografi Favela Vera Ortizin ohjaama Next stop nearby with some rumba and lions -kantaesitys huhtikuussa. Teosta on määrä esittää viikonloppuisin kevään ja syksyn mittaan.

Ohjelmistossa on esitystuotantojen lisäksi erilaista toimintaa, johon yleisö pääsee osallistumaan. Ohjelmistoa toteutetaan livenä sekä verkossa.

Emilia Laitinen sanoo asettaneensa juhlavuoden tavoitteet isosti ihan tarkoituksella.

– Olen mahdollistaja, innostaja, ja ihan sama mitä työtä teen, haluan jakaa rakkautta, iloa ja mahdollisuuksia. Teen kaikkeni Krampin eteen, ja muiden kanssa. Meitä kramppilaisia on sata, ja tukenani on hallitus ja juhlavuoden tuotantoryhmä. Kramppi on minun ja kaikkien kramppilaisten koti, Emilia toteaa.