Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virpi ja Minttu Piippo yhdistävät vahvuutensa – äidin ja tyttären bistro tarjoaa täysin vegaanisen vaihtoehdon

Jyväskeskuksen alakerrassa avataan ensi maanantaina 25.1. Äiti ja tyttö -bistro, jonka perustivat nimen mukaisesti äiti eli Virpi Piippo sekä tytär Minttu Piippo.

– Bistron avaaminen lähti omasta tarpeesta eli kaipaamme usein raikasta ja terveellistä take away -ruokaa. Vegaanisia ruoka-annoksia on kyllä tullut paljon lisää, mutta usein ne ovat hyvin rasvaisia, suolaisia ja ravintoarvoiltaan köyhiä. Paljon on myös hampurilaisaterioita. Pyrimme tekemään bistrossamme päinvastaisia tarjontaa, Virpi Piippo kertoo.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Piippo perusti Jyväskylään Katriinan kasvisravintolan. Hän toi mukanaan uusia tuulia kaupungin ravintolatarjontaan. Mitä uutta nyt?

– Läpinäkyvyys. Ruoka-annoksen ravintoarvot ja raaka-aineet ovat kuluttajan nähtävissä. Kaiken saa myös take away -annoksena mukaan. Meiltä on lisäksi mahdollista tilata pienille porukoille ateriakokonaisuuksia, ja esimerkiksi perheet tai pienet ystäväporukat voivat iltaisin tulla nauttimaan niitä bistroon ”yksityistilaisuutena” koronarajoitukset huomioiden.

Minttu Piippo jatkaa, että heidän tarjoamansa ruoka on luovasti tehtyä.

– Äidiltä tulee yritykseemme elämän aikana hankitun kokemuksen ja koulutuksen kautta makuja ja tietoa ravitsemuksesta. Minulta tulee raikkaita ideoita sekä tietoa uusimmista tuulista ja trendeistä. Samojen patojen äärellä olemme eläneet, mutta nykyinen kahvilakulttuuri ja sen tuntemus on ehkä enemmän minun vahvuuteni, Minttu Piippo sanoo.

Ruokalistan peruspilareita ovat keitot, tuoreet sämpylät, terveelliset pizzat, smoothiet ja itsepuristetut hedelmämehut sekä kahvilatuotteet. Myynnissä on sämpylöiden lisäksi ruisleipää. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia.

Minttu Piippo kertoo olleensa kiinnostunut terveellisestä ruoasta jo kauan.

– Olen vegaani. Pikkutyttönä haaveeni oli perustaa joskus ”smoothiebaari”. Teimmekin siskoni kanssa jos jonkinlaisia leikkiyrityksiä ja tarjosimme ”herkullisia” keitoksia vanhemmillemme.

Virpi Piippo on tehnyt kätilön, sairaanhoitajan ja toimittajan töitä. Hän on myös perustanut luomukauppoja.

– Nyt tuntui hyvältä laittaa pystyyn tällainen iloinen ja suloinen bistro. Se on tätä aikaa. Kaikki astiamme ovat biohajoavia ja sisustus kotoa kierrätettyä. Ruoka on vegaanista ja täynnä ravintoaineita. Pyrimme tuomaan iloa ihmisten arkeen, myös omaamme. Yrityksen perustaminen tällaisena aikana antanee toivoa, ja kenties jopa esimerkkiä muillekin.

Bistron värikäs sisustus on tuotu Yhdysvalloista.

– Koronan takia Bostonin-kotimme tyhjennettiin ja tavarat tuotiin laivalla kontissa Suomeen. Käytännössä kaikki tavarat ovat sieltä tai metsämökistäni. Keittiön ammattikalusto, esimerkiksi kylmälaitteet, pizzauuni sekä liesi tilattiin uutena, Virpi Piippo sanoo.

Asiakaspaikkoja bistrossa on parisenkymmentä.