Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskussairaala muuttaa Sairaala Novaan maanantain ja tiistain aikana – muutto vaikuttaa alueen liikenteeseen ja bussivuoroihin

Keski-Suomen keskussairaalan toiminnot siirtyvät Sairaala Novaan maanantain ja tiistain 18.–19.1. aikana. Kukkumäellä liikkumista sekä autoilla että kävellen ja pyöräillen rajoitetaan muuttopäivinä.

Toimintojen siirron aikana keskussairaalan ja Sairaala Novan läheisyydessä saavat liikkua vain potilaat, henkilökunta ja alueelle muuton takia liikkumisluvan saaneet henkilöt. Sairaalan alueella on liikenteen ohjaus ja liikenteen sujumista seurataan tarkasti.

Hoitajantie on suljettu sekä autoilta että kevyeltä liikenteeltä 18.–19.1. Hoitajantietä voivat ajaa vain muuttoon osallistuvat autot, ambulanssit, muu pelastuskalusto, taksit ja luvan saaneet.

Myöskään bussit eivät kulje Hoitajantietä pitkin. Korvaava reitti Novan kautta ajettaville vuoroille (linjat 1, 10, 27 ja osa linjojen 12K ja 13 vuoroista) ajetaan Keskussairaalantien kautta kohti Keltinmäkeä, Köhniötä ja Kortemäkeä. Reitti on sama myös keskustan suuntaan ajettaessa.

Vuorot käyvät siis pyörähtämässä Keski-Suomen keskussairaalan edessä saman lenkin kuin ennen 7.1. voimaan tulleita reittimuutoksia. Keskussairaalan pysäkeiltä bussit jatkavat Keskussairaalantietä pitkin.

Linjan 19 Kyllön ohi kulkevaa reittiä ei voida ajaa muuttopäivinä. Linja 19 liikennöi silloin poikkeusreittiä ja lähtöpysäkkinä on Keski-Suomen keskussairaalan edessä oleva Keskussairaala 1 -pysäkki. Myös linjan päätepysäkkinä toimii sulun ajan keskussairaalan pysäkki.

Päivystyksen ja synnytyksen osalta toiminta jatkuu Keski-Suomen keskussairaalassa normaalisti aamupäivään 19.1. saakka, jonka jälkeen nämä toiminnot siirretään Sairaala Novaan.

Synnyttämään tulevat henkilöt tulevat Sairaala Novan tiloihin synnyttämään tiistaista 19.1. kello 7.30 alkaen, ovesta Nova 2.

Kiireellistä päivystystä tarvitsevat potilaat otetaan vastaan Sairaala Novan tiloissa tiistaista 19.1. kello 8 alkaen. Nova 1 oven vieressä on oma ovi kiireellistä päivystystä tarvitseville potilaille.

Suunniteltua hoitoa saavat potilaat näkevät kutsukirjeistä, onko heille varattu aika Sairaala Novaan vai Keski-Suomen keskussairaalan tiloihin.

Sairaala Novaan tulee myös useita Jyväskylän kaupungin perusterveydenhuollon palveluita, kuten Novan terveysasema, joka korvaa Kuokkalan ja Keskustan terveysasemat. Kaupungin palvelut muuttavat Sairaala Novaan keskussairaalan muuton jälkeen, suurimmaksi osaksi vasta sitä seuraavina viikkoina.