Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmikkaita huonekaluja tulee markkinoille keväällä lisää

Jos ei löydä valikoimista sopivaa pöytää, sellaisen voi suunnitella itse. Näin kävi 24-vuotiaalle opiskelijalle Petra Heikkiselle, josta tuli samalla myös tuotesarjan suunnittelija.

Tiimiakatemiassa opiskeleva Heikkinen suunnitteli pöydän, josta syntyi lopulta ensimmäinen Kulmikas Design Furnituren huonekalu.

– Huonekalusarjan suunnittelu on suuri unelmani. Olen maalannut tauluja monta vuotta sekä opiskellut taidetta. Olen myös rakentanut huonekaluja aiemminkin. Kaikki visuaalisuus on kiinnostanut minua aina, ja esimerkiksi yrityksemme nettisivut ovat käsialaani. Olen tehnyt myös veistoksia, ja tein ennen joulua jääveistoksia Toivolan Vanhalle Pihalle, Heikkinen kertoo.

Pöydän materiaalina ovat puu ja metalli. Suunnittelu oli Petra Heikkisen mukaan pitkä prosessi.

– Aloitimme suunnittelun vuosi sitten syyskuussa. Mietimme tiimissä, miten saataisiin sellainen pöytä, mitä halutaan. Sellaista, jota halusimme, ei ollut olemassakaan. Aloin kehittää pöydän jalkoja metalliputkista ja niiden malli on nyt mallisuojattu.

Nuoret yrittäjät luottavat paikalliseen käsityöhön, joten pöytien puuosat tekee vaajakoskelainen puuseppä Tatu Poutiainen sekä metalliosat Vilkkis Weldings Oy:n Henri Vilkki.

Kulmikkaan ydintiimissä ovat Petra Heikkisen lisäksi Jouko Holmström markkinoinnin ja myynnin parissa, Ville Lehtola verkkokauppa- ja talousvastaavana sekä Annika Jokinen Sosiaalisen median ja visuaalisen puolen osaajana.

Kulmikas Design Furniturella on tällä hetkellä myynnissä verkkokaupassa kaksi tuotetta; pöytä sekä vaaterekki. Tuotteita ei ole myynnissä missään liikkeessä, joten niitä tehdään tilauksesta asiakkaalle. Huonekaluja on tällä hetkellä nähtävissä Kävelykadulla lasikuutiossa tammikuun ajan. Jo tätä ennen niitä esiteltiin Toivolan Vanhalla Pihalla joulun aikaan.

– Kaksi uutta tuotetta on tulossa keväällä myyntiin samalla kulmikkuus-teemalla kuin nykyisetkin huonekalut. Yhteneväisyys säilyy siis samana kuin alussakin. Meillä on tavoitteena tehdä tätä niin tavoitteellisesti, että opiskelujen päättyessä vuoden lopussa osakeyhtiö jatkaa Kulmikkaan toimintaa, Petra Heikkinen sanoo.

Hän kertoo saaneensa huonekaluista hyvää palautetta.

– Ennen kuin lanseerasimme huonekalut, saimme kommentteja, että huonekalut ovat hyvännäköisiä ja konsepti tulee varmasti toimimaan. Sitä pidetään tärkeänä, että panostamme laatuun ja käytämme paikallisia yrityksiä tuotannossa. Nykyään arvostetaan hyvin tehtyjä huonekaluja.