Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki jäädyttää parhaillaan kenttiä ja kaukaloita – luistelemaan saa mennä koronasuositukset huomioiden

Jyväskylän kaupunki aloitti eilen maanantaina luonnonjääpohjaisten kenttien ja kaukaloiden jäädyttämisen. Luonnonjäällä tarkoitetaan luistelualuetta, jota ei pidetä koneellisesti kylmänä, vaan se jäätyy ja muuttuu sääolosuhteiden mukaan.

Liikuntapaikkavastaava Tuomo Mäkinen kertoo, että jäiden luistelukuntoon saaminen kestää viidestä kymmeneen vuorokautta, jos kelit ovat suotuisat.

Mäkisen mukaan luonnonjäät ovat kaikkien käytössä, kunhan käyttäjät pitävät huolen voimassaolevien koronasuositusten noudattamisesta.

– Puistojen kentät ovat vapaassa käytössä ihan aamusta iltaan ja koulujen kentät kouluaikojen ulkopuolella. Toki ihmisten pitää itse katsoa, ettei luistelemassa ole liikaa porukkaa yhtä aikaa. Suositushan on se alle kymmenen henkilöä tai isolla jäällä enemmänkin turvallisuusasiat huomioiden, Mäkinen sanoo.

Ensimmäisessä vaiheessa jäädytetään koulujen kentät.

– Liikuntapuistojen yhteydessä olevia kaukaloita alettiin kunnostaa jo viime viikolla jyräämällä lumipohjia. Olemme optimistisia, että tästä tulee ihan kunnon talvi ja jäillä pystyy luistelemaan, Tuomo Mäkinen sanoo.

Lyhyille yleisövuoroille tuli niin paljon väkeä, että ne piti toistaiseksi lopettaa.

Palokan, Vaajakosken, Viitaniemen, Puistokoulun ja Pohjanlammen tekojäät tehtiin jo marraskuussa. Palokan, Vaajakosken ja Viitaniemen tekojäiltä kuitenkin peruttiin koronatilanteen vuoksi yleisöluisteluvuorot ainakin 17.1. asti. Myös pukukopit ovat toistaiseksi kiinni.

– Lyhyille yleisövuoroille tuli niin paljon väkeä, että ne piti toistaiseksi lopettaa. Tekojäistä Puistokoulu ja Pohjanlampi ovat lähiliikuntapaikkoja ja kaikkien vapaasti käytettävissä, koronaohjeistuksia noudattaen, Mäkinen sanoo.