Uudessa osoitteessa avannut Midare pyrkii eroon kännykkäkaupan mielikuvasta

Tieto- ja viestintäteknologiaan (ICT) erikoistuneelle jyväskyläläiselle Midarelle uusi vuosi toi uuden osoitteen ja tuo uusia vetäjiä.

Tänään maanantaina Midare avaa ovensa saman kadun varrella, mutta kivenheiton päästä entisestä myymälästä osoitteesta Ahjokatu 14. Tilassa toimi aiemmin Suomen Akut ja seinänaapuri on huonekaluja ja kodintarvikkeita myyvä Jysk.

– Tilaa uudessa paikassa on vähän vähemmän, mutta ne ovat järkevämmät. Oikeastaan voisi sanoa, että saimme paremmat tilat edullisemmin, kiteyttää ICT-päällikkö Kimmo Hirvasniemi.

Yrityksen entiset tilat olivat sokkeloiset eivätkä palvelleet parhaalla mahdollisella tavalla Midaren nykyistä toimintaa. Vuosien varrella Midarella on tarvittu erilaisia huoltotiloja sekä autotallia matkapuhelinlaitteiden asennusta varten.

Henkilöasiakkaat palvellaan edelleen, mutta tänä päivänä yritys keskittyy vahvasti ohjelmistopalveluihin, ja valtaosa asiakkaista on yrityksiä.

– Liikevaihdosta 80 prosenttia tulee yritysasiakkailta, toteaa Midaren perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Raudasoja.

Ensi vuoden puolella tulee uusi toimitusjohtaja ja omistajamuutoksia.

Pekka Raudasoja

Yritys pyrkii eroon ihmisten mielissä sitkeästi elävästä kuvasta puhelinmyymälänä ja vahvistaa kokonaisvaltaista ICT-palvelutalon brändiä. Midare tarjoaa palveluita esimerkiksi yrityksille, joilla ei itsellään ole omaa ICT-osastoa.

– Tarjoamme kokonaisvaltaisia palveluja, joihin kuuluvat tietokoneet, verkkolaitteet, mobiililaitteet sekä niiden ylläpito. Samalla siirrymme tuntihinnoista kuukausimaksuihin, Hirvasniemi kertoo.

Jatkossa Midarella luotetaan myös pilveen.

– Konesaleja emme aio perustaa. Haluamme olla tulevaisuuden tekijä ja nykyaikaistaa asiakkaiden infraa, mikä tarkoittaa pilvipalvelujen hyödyntämistä, Hirvasniemi sanoo.

Hän korostaa myös palvelukielen merkitystä.

– Puhumme kieltä, jota asiakkaat ymmärtävät. Kun ostaa palvelua, täytyy tietää, mitä saa ja mistä maksaa.

Uuden osoitteen lisäksi Midare saa alkavana vuonna myös uusia kasvoja. Edellinen toimitusjohtaja väistyi kesän aikana, ja Midare on pyörinyt viime kuukaudet hallitusjohtoisesti.

– Tähän väliin ei haluttu ottaa uutta toimitusjohtajaa opettelemaan asioita, Raudasoja toteaa.

Raudasojan mukaan Midarelle valitaan tänä vuonna uusi toimitusjohtaja ja omistukseen tulee muutoksia, mutta enempää hän ei vielä kerro.

Midare työllistää tällä hetkellä 20 henkeä, joista 5 on Seinäjoella, yksi Tampereella ja loput Jyväskylässä.