Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän koronajoulu oli rauhallinen – testeihin tulee hakeutua pienistäkin oireista

Jyväskylässä joulu oli koronatartuntojen osalta rauhallinen. Torstaista sunnuntaihin uusia tartuntoja todettiin 24 kappaletta. Koko jouluviikon tartuntamäärä oli 48. Aiemmalla viikolla tartuntoja todettiin 86 kappaletta. Tartuntojen jäljityksessä saatiin selvyys yli 80 prosenttiin tartuntojen alkulähteistä, joten jäljitysprosentti saatiin jälleen kääntymään parempaan suuntaan.

Myös tartuntojen ilmaantuvuus kääntyi reiluun laskuun ollen kuluneelta 14 vuorokauden osalta 86 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

– Tilastointi ei nyt kuitenkaan ole välttämättä luotettava, sillä jouluna testeihin hakeuduttiin aiempaa heikommin ja tartuntatapauksia voi olla tällä hetkellä piilossa. Lisäksi joulunajan kokoontumisten ja vierailujen mahdolliset vaikutukset nähdään vasta tämän ja ensi viikon aikana, ylilääkäri Johanna Tuukkanen kommentoi tilannetta.

Joulun aikana suurin osa tartunnoista ilmeni jo karanteenissa olleiden perheiden keskuudessa, ja siten karanteenien laajuus jäi vain muutamiin kymmeniin henkilöihin.

Kaupungin palveluissa tilanne oli myös rauhallinen. Koulujen osalta todettiin myöhään aatonaattona vielä mahdollinen altistuminen Keski-Palokan koululla. Altistuminen oli tapahtunut koulun päättäjäispäivänä ja koski siten yksittäistä luokkaa. Asetetut karanteenit päättyvät lomien aikana, joten opetus käynnistyy koululla lomien jälkeen normaalisti.

Joulun aikana testeissä käyneiden määrä oli aiempaa vähäisempää, vaikka näytteenotto oli Jyväskylässä avoinna koko joulun ajan.

Terveydenhuolto muistuttaakin, että nyt on tärkeää, että pienistäkin oireista käydään testeissä. Näin mahdolliset tartunnat saadaan tietoon ja altistuneet voidaan asettaa oikea-aikaisesti karanteeniin.

Oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa. Palvelun kautta voi myös varata suoraan ajan näytteenottoon. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi. Puhelimella ajan voi varata numerosta 014 266 0133 maanantaista perjantaihin kello 8–16 ja viikonloppuisin kello 9–15.

Näytteenottopiste sijaitsee Killerin hevosurheilukeskuksen ravikatsomorakennuksessa osoitteessa Vesangantie 24. Näytteitä otetaan arkisin kello 8–20 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–15.