Lähiviikkoina voi vuokrata kaupungintalon pihasta yhteiskäyttöauton

Joulun ja vuodenvaihteen tienoilla Jyväskylän kaupungin työntekijöiden työajotarpeet ovat vähäisempiä, ja siksi 23.12.–10.1.2021 asukkaat voivat vuokrata Volkswagen e-up -täyssähköautoja myös päiväsaikaan.

Palveluntuottaja Omago Oy huolehtii autoista ja vastaa niiden vuokrauksesta. Autojen varaukset ja ovien avaukset hoituvat kännykällä. Palveluun rekisteröidytään ja autot varataan osoitteessa omago.fi/jyvaskylan-kimppakaarat, jossa on myös lisätiedot vuok­rauksesta. Autojen kotipesä on hallintokorttelissa kaupungintalon pihassa (Vapaudenkatu 32), jossa on autojen sähkölatauspaikat.

Syksyn aikana moni asukas on jo ennättänyt hyödyntää mahdollisuutta vuokrata sähköautoa, ja palvelu on saanut hyvän vastaanoton.

Autoilla on ollut ensimmäisten käyttökuukausien aikana 80 käyttäjää, joista puolet kaupungin työntekijöitä ja puolet asukkaita. Vaikka etätyöt ja -palaverit ovat vähentäneet monessa työtehtävässä työpäivän aikaista liikkumistarvetta, on autoilla ajettu tähän mennessä jo yli 12 000 kilometriä. Näistä kilometreistä kaksi kolmasosaa on kertynyt kaupungin työntekijöiden työajoista ja loput asukkaiden ajoista.

Kaupungin näkökulmasta palvelun tavoitteena on mahdollistaa työntekijöille ja asukkaille auton käyttö tilanteissa, joissa se on tarpeen. Näin vähennetään oman auton tarvetta kaupunkialueella ja tuetaan samalla vähäpäästöisten liikkumispalveluiden kehittymistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut