Soul Bar & Kitchen avasi ovensa Väinönkadulla – myös lemmikit toivotetaan tervetulleiksi uuteen ravintolaan, ja koirille on tulossa jopa oma olut

Ravintolapäällikkö Markus Sälevä kertoo, että Soul Bar & Kitchenissä on tarkoitus järjestää tulevaisuudessa säännöllisesti livekeikkoja. Sami Rahkonen

Riina Sydänmaanlakka

Jyväskylän Väinönkadulle, Pettola Lorenzon entisiin tiloihin, avattiin viime viikolla uusi ravintola, Soul Bar & Kitchen. Ravintolapäällikkö Markus Sälevä kuvailee ravintola-baarin konseptia rennoksi ja maanläheiseksi.

Sälevän mukaan Soul Bar & Kitchenissä baari ja keittiö ovat tasavertaiset: lounaan ja à la carten tarjoilun lisäksi ravintolassa vietetään muun muassa Wine after workia, ja baari on auki myös keit­tiön sulkemisen jälkeen – toki ajantasaisia koronarajoituksia noudattaen.

– Meillä on laaja, usein vaihtuva juomavalikoima, ja aiomme panostaa viineihin. Mutta emme haali tänne kalleimpia mahdollisia maailman huippuviinejä, Sälevä sanoo.

Keittiömestari Sami Salonen kuvailee, että keittiö valmistaa kotimaista bistroruokaa, jossa hyödynnetään mahdollisimman paljon lähiraaka-aineita. Ravintolaan on myös tilattu Italiasta puulla ja kaasulla lämpiävä pitsauuni.

– Possu tulee lähitilalta ja esimerkiksi peura ja hirvi on aina suomalaista. Samoin kaikki kala, paitsi lohi. Nyt alkutalvesta käytämme paljon kotimaisia juureksia. Ajatus on, että ruoka tehdään alusta loppuun meidän keittiössä, eikä vaan lämmitetä sitä, Salonen sanoo.

Kunhan koronatilanne sallii, ravintolan suunnitelmissa on myös säännöllisiä stand up- ja musiikkikeikkoja.

Väljää on, ja tähän olemme osanneet varautua.

– Toistaiseksi emme voi tietysti niitä aloittaa, mutta tulevaisuuteen on suunniteltu joka viikonlopulle live-esiintyjiä.

Ravintolassa on nyt seitsemisenkymmentä asiakaspaikkaa, mutta Sälevän mukaan ei ole vaaraa, että ne kaikki täyttyisivät kerralla.

– Normaalisti asiakaspaikkoja on 125. Kyllä porukkaa on käynyt lounaalla ja muutenkin, mutta mistään tungoksesta ei voi puhua, kuten ei muissakaan ravintoloissa. Väljää on, ja tähän olemme osanneet varautua, Sälevä sanoo.

Soul Bar & Kitchen aikoo erottua monista muista ravintoloista muun muassa lemmikkiystävällisyydellään: koirat ovat tervetulleita ja saavat halutessaan viipyä vaikka pilkkuun asti. Markus Sälevä kertoo, että myyntiin on tulossa koirille myös omaa olutta.

– Se on sellainen kana- tai lihaliemipohjainen alkoholiton juoma hienossa pullossa, hän täsmentää.

Sälevän mukaan eläinystävällisille ravintoloille on Jyväskylässä tarvetta.

– Kesällä olin Mustan Magian terassilla ravintolapäällikkönä ja aloin kartoittaa asiaa. Huomasin, että kukaan ei oikein tarjoa koirille terasseilla mitään erikoista tai toivota niitä tervetulleeksi. Ajattelimme iskeä tähän markkinarakoon, Sälevä sanoo.

Kommentoi