Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesterinen Yhtyeineen saa Monican ja Nooran lähtemään yhä uudelleen keikalle, ja houkuttelemaan kuulijoita ostamaan fanituotteita

Lievestuoreelaiset serkukset Monica ja Noora Båga innostuivat noin viisi vuotta sitten Vesterinen Yhtyeineen -bändin musiikista. Yhtyeen keikkoja on Monicalla takana 40 ja Nooralla 36. Musiikin kuuntelun lisäksi he ovat olleet bändin keikoilla parisen vuotta merchandise-myyjinä eli Paten puotipuksuina, kuten he itseään kutsuvat. He siis myyvät fanituotteita ennen ja jälkeen keikan.

– Vuonna 2011 kuulin ­yhtyeen Isä-biisin ensimmäistä kertaa, kun se soi Tappajan näköinen mies -sarjan tunnusmusiikkina. Isä pääsi soittolistalleni, mutta vasta pari vuotta myöhemmin tutustuin yhtyeen muihin biiseihin. Vuonna 2014 olin Satamafestivaalilla Laukaassa ja silloin kolahti täysin. Vaikka on kymmeniä keikkoja takana, Vesterisen musiikkiin ei voi kyllästyä. Se on aina yhtä hyvää, Monica kertoo.

Serkukset innostuivat Vesterisen musiikista aika lailla yhtä aikaa.

– Kun kuulin heitä livenä ensimmäisen kerran, se vei heti mukanaan. On kyseessä sitten akustinen keikka pienellä kokoonpanolla tai iso konsertti, jossa on lavan täydeltä soittajia ja laulajia mukana, ne tuntuvat aina yhtä hyvältä. Bändi tuo musiikkiin aina jotain uutta. Sanoitukset ovat upeita ja mikä hienointa, he soittavat ja laulavat kaiken itse, Noora Båga kuvailee.

Kumpikin tunnustaa, että joskus heiltä kysytään, eivätkö he kyllästy samaan musiikkiin.

– Ei olla kyllästytty. Muut aina vähän naureskelee meille, Monica kertoo nauraen.

Noora sanoo käyvänsä keikoilla avomiehensä kanssa paljon. He käyvät kuuntelemassa niin sanottuja omia bändejä sekä yhteisiä.

– Vaikeinta korona-ajassa on ollut se, kun ei pääse kuuntelemaan livemusiikkia, Noora toteaa.

Bändi oppi tunnistamaan ahkerat keikoilla kävijät, ja muutaman keskustelun jälkeen serkukset tarjoutuivat hoitamaan fanituotteiden myyntiä. Yleensä kauppaa piti bändin kitaristi Petri ”Pate” Kivimäki.

Monica ja Noora Båga työskentelevät kumpikin kaupan alalla, joka on heidän mielestään eduksi fanituotteidenkin myynnissä.

– Fanituotteita menee hyvin kaupaksi. Myyjä­tausta tuo varmasti varmuuden siihen työhön, kun osaa rahankäsittelyn ja voi keskittyä myyntityöhön. Voin esimerkiksi sanoa asiakkaalle, että jos et itselle osta niin ostatko jollekin toiselle. Monesti keikan tai konsertin jälkeen ihminen on vielä musiikin tunnelmissa ja hieman epäileväinen, ostaako fanituotteen. Silloin me voimme vähän houkutella ostamaan, Monica Båga kertoo.

Noora Båga sanoo, että bändiläiset arvostavat ja kiittävät, kun he hoitavat fanituotteiden myyntiä. Serkukset ovat käyneet myyntitöissä Keski-Suomen alueella; kauimmainen myyntikeikka on tulossa keväällä Tampereelle. Yhtye tekee ensi keväänä areenakiertueen ja sinnekin puotipuksuja on pyydetty mukaan.

Eikä tässä vielä kaikki: Noora ja Monica ottivat serkustatuoinniksi vuonna 2017 Vesterisen Turisti-biisistä pätkän käsivarteen.

– Sillä kohtaa moni sanoi, että oletteko te ihan tosissanne, Noora Båga naurahtaa.