Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivi Hintsasen jouluinen ikkuna valittiin kauneimmaksi; kisan teemana oli valo

Taiteilija Päivi Hintsasen jouluinen näyteikkuna valittiin tänä vuonna Ihana ikkuna-näyteikkunakilpailun voittajaksi. Kauneimmin somistetutun näyteikkunan kunniasta kilpailtiin Jyväskylän keskustassa nyt viidettä kertaa. Tällä kertaa teemana oli valo.

Kilpailun voittaja valittiin asiantuntijaraadin päätöksellä. Asiantuntijaraatiin kuuluivat Sanomalehti Keskisuomalaisen taloustoimituksen esimies Jorma Rahkonen, Jyväskylän kaupungin viestintäjohtajana 31.8. asti työskennellyt Helinä Mäenpää ja Bo LKV Jyväskylän päästailaaja ja visualisti Saara Ilmarinen. Tuomaristo painotti voittajan valinnassaan omaperäisyyttä, uusia näkökulmia, luovuutta ja teeman näkymistä toteutuksessa.

Tuomaristo oli voittajan valinnasta yksimielinen.

– Voittajaikkuna on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikäs. Se tuo kauniisti esille taitelijan taiteen, ja sen ilmaisussa visuaalisuus ja valo yhdistyvät hienosti. Ikkuna henkii joulun rauhaa ja harmonisuutta. Vähemmän on enemmän, Helinä Mäenpää kiteyttää.

Taidegraafikko Päivi Hintsasen työhuone ja myymälä on osoitteessa Keskustie 21.

Tuomaristo haluaa myös antaa erityismaininnan Arto Taidetarvikkeelle Gummeruksenkadulle, jonka ikkunan ideaa he pitivät erityisen hyvin oivallettuna ja toteutettuna.

– Ikkunan sateenkaari ja siihen lankeava valo tuovat myymälän oman tuotetarjonnan upeasti esille. Valonsäteet viittaavat joulun sanomaan, mutta siitä voi löytää merkityksiä myös muihin ajankohtaisiin aiheisiin, kuten suvaitsevaisuuteen, tuomaristo kiittelee.

Ihana ikkuna-kilpailun yleisön suosikki oli ylivoimaisella äänimäärällä Ellin Kirja ja Putiikki, osoitteessa Kauppakatu 25.

Kilpailuun osallistui 17 kivijalkamyymälää Jyväskylän keskustasta. Kilpailun järjesti Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry.