Juicy Panda teki juuri sellaisen levyn kuin halusikin

Jyväskyläläinen rock-yhtye Juicy Panda julkaisi joulukuun alussa esikois-EP:nsä Global Pandæmic, joka sisältää neljä biisiä. Bändin kitaristi-laulaja Eetu Elorannan mukaan biiseistä löytyy moniakin vaikutteita niin klassisesta rockmusiikista kuin modernistakin rockmusiikista.

Bändi perustettiin alun perin vuonna 2010, ja silloin siinä oli mukana Eetun lisäksi bändin nykyinen rumpali Arttu Kallio. Parin vuoden jälkeen tuli Ville Filpus soittamaan bassoa bändiin. Nykyisellään kokoonpano aloitti vuonna 2017, kun mukaan tuli kitaristi Niilo Vikström.

– Meidän kohdalla vaihtoehtorock tarkoittaa lähinnä sitä, että musiikin pohja on rockmusiikissa, mutta otamme laajalti vaikutteita myös muista musiikkityyleistä. Sävellän noin puolet bändin biiseistä ja Ville Filpus loput. Minulla on ollut aina säveltäjänä lähtökohtana, etten mieti, minkä genren musiikkia teen. Välillä saattaa tulla punkahtavampaa rokkia ja välillä milloin mitäkin. Teen nimenomaan sitä, mikä tuntuu hyvältä, Eetu Eloranta kertoo.

Vaikka yhtyeen musiikissa vaihdellaan tyylejä, ihan progemusiikkiin ei Elorannan mukaan mennä.

– Biiseissä tulee yllättäviä elementtejä, mutta niissä on myös selkeä rakenne. Meillä ei ole varsinaista soolokitaristia, mutta silti olen kuitenkin sitä enemmän ja Niilo soittaa pääasiassa rytmikitaraa, Eetu Eloranta kertoo.

Juicy Panda pääsi vuonna 2018 mukaan Jyväskylän Rock Academyyn, jonka kautta he julkaisivat kaksi singleä.

– Rock Academyssä saimme tutustua musiikkialaan laajasti ja meitä olivat ammattilaiset ohjaamassa. Se oli todella hyödyllistä bändin alkuaikoina.

Global Pandæmic julkaistiin kaikissa merkittävimmissä suoratoistopalveluissa.

Tehtyään kaksi singleä yhtyeen muusikoille jäi muhimaan ajatus julkaista enemmän musiikkia. Nyt julkaistuun levyyn Eetu kertoo heidän olevan enemmän kuin tyytyväisiä.

– Olemme tosi ylpeitä lopputuloksesta. Saimme siitä meidän vision näköisen, ja levystä tuli sellainen kuin siitä haluttiinkin.

Levyn miksauksesta, masteroinnista ja äänityksestä vastasi jyväskyläläinen Teemu Liekkala.

Eetu Eloranta kertoo heidän saaneen paljon hyvää palautetta.

– Viestejä tuli EP:n ilmestymisen jälkeen heti paljon. Olen seurannut Spotifysta, että ihmiset, jotka kuuntelevat musiikkiamme, jäävät oikeasti kuuntelemaan sitä.

Eetu Eloranta toteaa, ettei bändillä ole aikeita maailmanvalloitukseen, mutta he haluavat tehdä edelleen uutta musiikkia ja keikkailla mahdollisimman paljon.

– Minulle kaikkein tärkeintä on, että mahdollisimman moni kuulee meidän musiikkia ja saa siitä itselleen jotain.