Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Jyväskylä kaipaisi alkukesään uutta tapahtumaa"

Jyväskylän ravintolamaailman tuoreimpia tulokkaita on Kauppalaispihalle avattu Cafe Europa.

Yrityksen kyltit ehtivät olla katukuvassa jo tovin ennen avaamista. Nordic Hospitality Partners, tuttavallisemmin NoHo, -ketjuun kuuluva ravintola viivästytti avausta heikon koronatilanteen vuoksi ja avasi lopulta marraskuun puolivälissä. Taudin suhteen tilanne ei ole parantunut, mutta asiakkaat ovat löytäneet silti Europan.

– Vastaanotto on ollut todella lämmin ja itse asiassa joulukuussa pääsemme kasvattamaan aukioloaikaa siten, että avaamme jo tiistaina, kertoo NoHon jyväskyläläinen ravintolaryhmäjohtaja Joonas Pikkarainen.

Cafe Europa solahti Kauppalaispihalla entisiin Ale Pupin tiloihin. Remontin ansiosta paikka sai kokonaan uudet kasvot. Kaikki kalusteet ovat uusia ja esimerkiksi vanhasta tupakkakopista tuli keittiö.

Nimestään huolimatta Cafe Europa on täysiverinen anniskeluravintola. Nimen Cafe-osuudelle löytyy kuitenkin katetta, sillä tarjontaan kuuluu erikoiskahvien lisäksi Robert Pauligin varta vasten ravintolalle räätälöity oma kahvi. Uudessa keittiössä tehdään salaatteja sekä lämpimiä leipiä.

Kiinteään valikoimaan tulee myös vohvelit, jonka taikinan takana on keittiömestari Riku Ruuskanen. Vohvelien kaveriksi tulee tarjolle ainakin maapähkinätahnaa, jäätelöä ja kermavaahtoa.

Ei kukaan voi olla tykkäämättä vohveleista.

– Ei kukaan voi olla tykkäämättä vohveleista, Pikkarainen tietää.

Sisustuksessa paikallisille nuorille onnistujille on haluttu antaa tilaa: Heidän kuvilleen on varattu ravintolasta kokonaan yksi seinä.

– Haluamme kiittää saavutuksista jo matkan aikana eikä vasta sitten, kun ura alkaa olla ohi, Pikkarainen sanoo.

Kuvien henkilöt ovat itse valinneet ja lähettäneet kuvat. Suurin osa on myös käynyt paikan päällä katsastamassa seinän.

Erikoista sisustuksessa on myös baaritiskin yläpuolelle rakennettu viherkatto.

Jyväskylässä NoHon ravintoloita ovat Cafe Europan lisäksi London, Stefans Steakhouse, Escape, Harrys, Bella Roma, Hollywood Bowling, American Diner sekä Friends & Brgrs. Ketjulla on vahva tuntuma kaupungin keskustan sykkeestä.

– Kesäkaudella keskusta on viihtyisä, kun on istutukset ja terassit katukuvassa. Tammikuisena arkipäivänä näky on aika surullinen, mutta niin se on kaikkialla, Pikkarainen toteaa.

Pikkarainen toivoisi koko keskustaan Yläkaupungin yön kaltaista tapahtumaa alkukesään.

– Se voisi olla vaikka Jyväskylän yö, jossa Yläkaupungin yö hienona tapahtumana säilyisi ennallaan, mutta mukaan tulisivat myös ydinkeskusta ja sataman alue. Eri paikoissa voisi olla tarjontaa vähän eri kohderyhmille, hän pohtii.