Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa Alvar Aalto -museon toiminnoista siirtyy remontin tieltä Säynätsaloon – uusi Alvar Aalto Shop avasi ovensa keskustassa

Alvar Aalto -museon työntekijät ja osa toiminnoista siirtyvät maaliskuussa Säynätsalon kunnantalolle. Museorakennus suljetaan 20.3. peruskorjauksen takia.

Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindhin mukaan Alvar Aallon suunnittelemalle kunnantalolle kaavaillaan myös näyttelytoimintaa.

– Sinne siirtyy myös osa museon kalusteista. Meillä on ajatuksena, että kunnantalon näyttelyhuoneessa voisi olla vaihtuvia näyttelyitä. Kunnantalon esittelykierrokset jatkuvat toki edelleen, ja kesälle on kaavailtu myös pop up -kauppaa – etenkin, jos Jyväskylään saadaan taas turisteja. Kahvilahan siellä jo on, Lindh sanoo.

Kunnantalon toiminnasta vastaava yrittäjä Harri Taskinen jatkaa ainakin kunnantalon majoitus- ja residenssitoiminnan pyörittämistä.

– Kaikista yksityiskohdista emme ole vielä sopineet, mutta molemmat osapuolet ovat järjestelyyn tyytyväisiä, Lindh sanoo.

Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon yhdistävän museokeskuksen nivelosineen on tarkoitus valmistua elokuussa 2023. Lindh kuvailee aikataulua optimistiseksi.

– Alustavana ajatuksena on ollut, että Säynätsalon kunnantaloa kehitettäisiin matkailukohteena niin, että siitä tulisi jatkossakin osa uuden museokeskuksen palveluita.

Museokauppa Alvar Aalto Shop muutti osittain jo viime viikolla pois remontin tieltä Jyväskylän keskustaan, osoitteeseen Kauppakatu 14. Alvar Aalto -museossa sijaitseva kauppa on edelleen auki museon aukioloaikoina.

Suurin osa museokaupan asiakkaista on ollut museokävijöitä, ja asiakaspalveluvastaava Pia Poskiparta uskoo, että uusi liiketila laajentaa asiakaskuntaa.

Poskiparta arvioi, että jos uudistuneessa Alvar Aalto Shopissa riittää asiak­kaita, kauppa voisi jäädä Kauppakadulle myös museokeskuksen valmistumisen jälkeen.

– Monet jyväskyläläiset ovat ihastelleet valikoimaa ja kertoneet, etteivät he ole aiemmin tienneet koko kaupasta, Poskiparta sanoo.

Vanhan tutun valikoiman, kuten taidejulisteiden, kirjojen ja design-huonekalujen, lisäksi kaupalla on erityispalveluita, kuten Artekin kalusteiden kunnostamiseen ja uudelleenverhoiluun tarvittavien materiaalien tilaustoimitus sekä kalusteiden hoito-ohjeiden tarjoaminen. Alvar Aalto Shop on tehnyt uusia yhteistyösopimuksia muun muassa huonekalujen verhoilusta.

– Meillä on hyviä paikallisia pienyrittäjiä, joille voimme ohjata asiakkaat. Uutena on myös kehystyspalvelu.