Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikenne Rautpohjankadulla muuttuu tällä viikolla alikulkukäytävän rakentamisen vuoksi

Jyväskylässä Rautpohjankadun ja Keskussairaalantien risteykseen rakennetaan jalankulkijoille ja pyöräilijöille alikulkukäytävä. Työt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että Rautpohjankadun autoliikenne siirretään lopulliselle paikalleen uuden alikulkukäytävän päälle tiistain ja keskiviikon 1.–2.12. välisenä yönä. Väliaikainen kiertoliittymä Keskussairaalantiellä siirretään uuden liittymän kohdalle.

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakennustyöt alikulkukäytävän kohdalla jatkuvat tukimuurin rakentamisella nyt käytöstä poistuvan kiertotien puoleisella osalla. Toinen osa alikulkukäytävän tukimuurista on jo valmis.

Keskussairaalantien suuntaisesti kulkevat jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan edelleen kulkemaan Kannaksenkadun puoleista katua pitkin. Tavoitteena on, että joulukuun puolivälissä jalankulkijat ja pyöräilijät pääsisivät kulkemaan Rautpohjankadulta suoraan Keskussairaalantielle uuden alikulkukäytävän päältä. Rautpohjankadun ja Keskussairaalantien välinen jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitti siirtyy lähiaikoina Monitoimitalon läheisyydessä olevan pysäköintialueen laitaan.

Rakennustöiden takia Rautpohjankadulla sijaitseva Valimo 11-pysäkki on edelleen poissa käytöstä.

Katurakentamisen yhteydessä Alva Yhtiöt Oy uusii vesijohtoverkostoa. Hanke valmistuu kesällä 2021.