Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkopuiston kioskin remontti valmistuu tammikuussa – ravintolatoimija haluaa pysyä yhä salaisuutena

Kirkkopuiston kioskin remontti valmistuu tammikuussa. Tai oikeastaan enää ei voi puhua pelkästä kioskista, sillä tiloihin on tulossa ympäri vuoden toimiva, terassilla varustettu ravintola, jonka kellarikerroksessa on sauna- ja kokoustilat.

Kiinteistön omistaa nykyään Kiinteistö Oy Jyväskylän Kirkkopuisto, mutta tulevaa ravintolatoimijaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Puttonen ei edelleenkään paljasta.

Kiinteistön saneerauksen ja laajennuksen oli tarkoitus valmistua jo keväällä 2020 ja kahvila-ravintolan aloittaa toimintansa viime kesänä. Pekka Puttosen mukaan hanketta on viivästyttänyt muun muassa koronatilanne.

– Korona aiheutti omat ongelmansa ja viivästytti keskusteluita ravintoloitsijoiden kanssa. Ravintolatoimijan tahto oli, että valmistumisaika on vasta vuodenvaihteen jälkeen, Puttonen sanoo.

Myös nimen salassa pitäminen on ravintolatoimijan tahto.

Keskeneräinen rakennus paljastettiin sääsuojan alta ohikulkijoiden katseltavaksi viime viikolla. Seuraavaksi rakentajien työlistalla on lasiseinien asennus.

Saneeratun, vanhan kioskin yhteyteen on rakennettu 150-neliöinen uudisosa, johon kuuluu ravintosali ja -keittiö. Maan alle valmistuu vastaavankokoinen kellarikerros, jossa sijaitsee varaston lisäksi tilaussauna sekä ravintolasali noin 30 henkilölle. Puttosen mukaan alakerran tilat on tarkoitettu myös kokouskäyttöön.

Puttonen laskeskelee, että sisätiloihin tulee noin 130 asiakaspaikkaa ja saman verran väkeä mahtuu myös terasseille.

– Ravintolaan tulee sekä katettu terassi että ulkoterassi, Puttonen sanoo.

Ravintolatoiminnan alkamisajankohtaan Puttonen ei uskalla ottaa kantaa, sillä se on ravintolatoimijan päätettävissä.

Surkkari kysyi muutamilta Jyväskylässä vaikuttavilta ravintolatoimijoilta, ovatko ne mahdollisesti avaamassa Kirkkopuistoon ravintolaa. NoHo Partners Oyj:n liiketoimintajohtaja Paul Melin mukaan NoHolla ole mitään tekemistä asian kanssa. NoHolla on Jyväskylässä muun muassa Bella Roma, Café Europa ja Stefan’s Steakhouse.

Pöllöwaaria ja Versoa pyörittävän Yöpuu Yhtiön yrittäjä Ari Pärnänen puolestaan totesi, että kaksi ravintolaa on jo riittävästi, eikä Yöpuu Yhtiöt liity Kirkkopuiston kioskiin. Myöskään Caffitella ei yrittäjä Hannu Liirin mukaan ole laajentamassa toimintaansa Kirkkopuistoon.

Osuuskauppa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius sen sijaan vastasi, että Keskimaa ”on ravintolahankkeiden suhteen kaikkiruokainen ja tutkii monia vaihtoehtoja”.

– Kyllä me kaikkia Jyväskylän keskustan vaihtoehtoja tutkimme. Olemme avoimia ja katsomme, miten markkina tässä tilanteessa käyttäytyy. Meitä lähestytään kyllä monesta suunnasta, että kiinnostaisivatko erinäiset kohteet. En usko, että kukaan haluaa pistää nyt hirveällä vauhdilla uusia ravintoloita pystyyn. Kyllähän korona kaiken kaikkiaan jarruttaa ravintolakohteita, Kunelius muotoili.