Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulevan perjantain keikka Laukaan Peurunka Areenalla on koomikko Sami Hedbergille vuoden ensimmäiseen ja toistaiseksi ainoa perinteinen livekeikka.

– Pidin alkuvuonna pari kuukautta taukoa ja maaliskuussa oli tarkoitus aloittaa 94 keikan 15-vuotisjuhlakiertue. Aloituspäivä oli perjantai 13.3. ja samalla syntymäpäiväni. Koronan vuoksi kaikki keikat peruttiin edellisenä päivänä, hän kertoo.

Keikat on siirretty ensi keväälle ja näillä näkymin kiertue pysähtyy myös Jyväskylän Paviljonkiin toukokuussa.

Korona puhdisti tehokkaasti Hedbergin kalenterin. Samalla se antoi mahdollisuuden keskittyä yrityksen kehittämiseen.

– Olen tehnyt toimistotyötä enemmän kuin ikinä. On muun muassa mietitty uudenlaisia konsepteja, esimerkiksi nettipohjaista alustaa, jossa voisi esittää komediaa, hän paljastaa.

Kesällä tekemistä riitti myös Renny Harlinin ohjaaman Luokkakokous 3:n kuvauksissa. Elokuvan on määrä tulla elokuvateattereihin helmikuussa. Hedbergin mukaan luvassa on Hollywood-tason elokuvaa, jossa yhdistyy komedia ja toiminta.

Korona on vakava aihe, mutta sen ympärillä olevista lieveilmiöistä ja ihmisten käyttäytymisestä pitää tehdä huumoria.

Sami Hedberg

Uusiakin projekteja on työn alla, mutta niistä Hedberg ei voi vielä puhua.

– Sanotaan, että tulossa on draamaa, komediaa ja musiikkia.

Peurungan keikalle mahtuu väljästi 450 henkeä. Hedberg myöntää vähän jännittävänsä, sillä edellisestä keikasta yleisön edessä tulee pian vuosi.

– Mun stand up on sellaista, ettei se onnistu ilman yleisöä. Yleisö on mulle se isoin elementti. Siksi en ole tehnyt komiikkaa etänä.

Valtaosa Hedbergin keikasta on käsikirjoitettua, mutta improvisaatiolle on aina tilaa. Yleisölle se saattaa vaikuttaa siltä, että kaikki syntyy hetkessä.

– Improvisaatiota voi olla jopa 30 prosenttia keikasta. Joskus keikat tahtovat siksi myös venyä. Itsekään en vielä tiedä, mitä kaikkia juttuja Peurungassa tulee ulos, hän nauraa.

Syntyykö koronasta huumoria?

– Korona on vakava aihe, mutta sen ympärillä olevista lieveilmiöistä ja ihmisten käyttäytymisestä pitää tehdä huumoria.

Jyväskylä on koomikolle tuttua seutua. Kaupungissa asuu Hedbergin sukulaisia ja Jyväskylä on myös laulajapuoliso Saija Tuupasen entinen kotikaupunki. Paikallistuntemus kuuluu myös perjantain show’ssa.

– Siellä ollaan turvassa keskellä Suomea, toista se on Imatralla. Keski-Suomi on myös vahvasti Järvi-Suomea. Ihme, ettei siellä ole enempää suomenruotsalaisia. Opiskelijakaupungista voi hyvin kehittää juttuja ja Jyväskylässähän on polkupyöriä enemmän kuin laki sallii, Hedberg listaa.

– Mahtavaa päästä pitkästä aikaa tuomaan naurua ja iloa ihmisille. Tiedossa on kahden tunnin pläjäys kaikkea. Tai ehkä enemmänkin jos innostuu.