Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyöräilyn iloa ja valoja jaossa alkavalla viikolla Pyöräilytalvi-kampanjassa

Jyväskylä osallistuu marraskuussa valtakunnalliseen Pyöräilytalvi-kampanjaan. Pyöräliiton organisoima kampanja nostaa esille ympärivuotisen pyöräilyn iloa ja mutkattomuutta. Pyöräily kannattaa vuodenajasta riippumatta.

Osana kampanjaa Jyväskylässä järjestetään maanantaista perjantaihin 16.–20.11. viisi katutapahtumaa. JYPS ry:n järjestämissä tapahtumissa jaetaan ilmaiseksi yhteensä 1 200 ledivaloa valottomille pyöräilijöille, 450 Alvan lahjoittamaa etuvaloa ja 750 Pyöräliiton hankkimaa takavaloa. Valojen lisäksi jaossa on heijastinteippiä.

Kaikille kävellen ja pyörällä kulkeville on tarjolla kuumaa mehua, luomuteetä ja -kahvia sekä lakupatukka.

Tapahtumissa on tarjolla parhaat vinkit talvella fillaroimiseen sekä jaossa uuteen tieliikennelakiin perehdyttäviä opasvihkosia sekä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -pyörätarroja. Myynnissä on myös I Cycle JKL -huppareita.

Pyöräilytalven tapahtumat ovat Jyväskylässä maanantaina 16.11. kello 14–17 Lutakonaukiolla ja Kilpisen sillan lähellä, tiistaina 17.11. kello 14–17, yliopistolla, Liikunnan edustalla, keskiviikkona 18.11. kello 14–17, Kauppakadulla, ravintola Katriinan edustalla, torstaina 19.11. kello 14–17, Aren aukiolla ja perjantaina 20.11. kello 14–17 Kirkkopuiston kohdalla.

Maanantaina 16.11. on mukana valoja jakamassa on Jyväskylän lapsipyöräilypormestari Eemil Penttinen. Häneltä saa myös vinkkejä ympärivuotiseen pyöräilyyn, sillä tänä syksynä pormestarin tehtävät aloittanut 10-vuotias Eemil taittaa koulumatkansa pyörällä läpi vuoden.

– Talvella voi pyöräillä ihan yhtä hyvin kuin kesälläkin, kunhan muistaa pukea tarpeeksi päälle, jos on kovin kylmä. Ja muistaa tietysti myös valot pyörään, eteen valkoinen ja taakse punainen, jos ajaa hämärässä ja pimeällä. Nastarenkaista on iso apu liukkailla, Eemil Penttinen sanoo.

Tapahtumat järjestää Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry osana Kyllä fillareille -hanketta yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.