Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petra ja Erika fiilistelevät joulua usean kuukauden ajan, koska itse joulu on niin lyhyt

Monilla joulun suunnittelu alkaa aikaisintaan marraskuussa, mutta ystävykset Petra Savolainen ja Erika Savolainen aloittavat jouluun valmistautumisen syyskuussa.

Petra ja Erika ovat tunteneet toisensa päiväkoti-ikäisestä saakka, ja murrosikäisestä lähtien he ovat alkaneet valmistautua jouluun hyvissä ajoin.

– Kaverit nauroivat meille, kun meillä oli jouluaaton päivälaskurit puhelimessa. Vaihdoimme myös jouluaiheiset taustakuvat puhelimiin, Petra Savolainen kertoo.

Erika sanoo, että hän ei pidä talvesta kovinkaan paljon, ja joulu on pimeän ajan kohokohta, joka tuo talveen tunnelmaa ja lämminhenkisyyttä.

– Aika pienestä asti meillä on ollut Petran kanssa perinne, että katsomme syyskuussa jomman kumman luona jouluelokuvia ja juomme glögiä heti, kun sitä tulee kauppoihin. Ennen joulua katsomme ainakin The Grinchin ja Napapiirin pikajunan, Erika kertoo. Jouluna he katsovat Joulupukki ja noitarumpu- sekä Lumiukko-elokuvat.

Petra kertoo siirtyvänsä joulun ajatuksiin, kun lehdet alkavat tippua puista, alkaa hämärtyä ja voi polttaa kynttilöitä enemmänkin.

– Silloin alamme Erikan kanssa jo fiilistelemään millaiset joulukalenterit hommataan, leivotaan ekat piparkakut ja joulutortut, Petra kertoo. Joulufanista kertoo lokakuussa kotiovessa oleva havukranssi.

– Joulua on kiva odottaa ajoissa, sillä itse jouluhan on vain muutama päivä. Joulusta saa enemmän irti, kun alkaa fiilistellä sitä ajoissa, Erika Savolainen kertoo.

Petra Savolainen lähettää jonkin verran joulukortteja, mutta Erikalla on äitinsä kanssa ”korttitehdas”. He askartelevat yhdessä päivän ajan satoja kortteja; osan henkilökohtaisesti lähetettäviä ja loput äidin yritykseen myyntiin.

Petra Savolainen kertoo hankkivansa joululahjat ajoissa.

– Kuuntelen pitkin vuotta toisten puheita ja suunnittelen lahjat siten, että ne ovat oikeasti mieluisat. Ostamme kumpikin harkittuja lahjoja, joista on oikeasti iloa, Petra Savolainen kertoo.

Kummankin silmät alkavat loistaa, kun puhutaan paketoinnista.

– Paketointi on iso juttu. Lapsille paketoin lahjat tietyllä tyylillä ja aikuisille aika pelkistetysti ja tyylikkäästi, Petra kuvailee.

Erika jatkaa, että lahjoissa pitää olla tietynlainen paperi ja naru hieman erikoisempaa. Hänen mielestään paketeissa pitää olla jokin pieni ekstra mukana. Esimerkiksi viime vuonna hän laittoi paketteihin mukaan tiukuja.

Kummallakin on oltava jouluna aito joulukuusi jo tuoksun vuoksi.

– Minulla on asunnossani 37,5 neliötä. Mietin joka vuosi, että mistä huonekalusta luovun, että saan kuusen mahtumaan, Erika kertoo.

Petra jatkaa, että kuusen ei tarvitse olla amerikkalaisen täydellinen, vaan kotimaisen kodikas. Joulukuusen koristeluissa heillä on erilaisia teemoja. Viime vuonna Petralla oli värityksenä kulta-valkoinen ja Erikalla puna-kulta.

Läheiset suhtautuvat hieman huvittuneesti heidän jouluinnostukseensa.

– Pikkuveli kommentoi joka vuosi, että oletko ihan tosissasi, Erika kertoo nauraen.