Ravintola Sohwi sai siskon Lutakkoon – ravintoloitsija Juha Oksasen mukaan sisaruksilla on paljon yhteistä

Bar & Bistro Sohwitar avasi ovensa Lutakossa, Le Qulkurin entisissä tiloissa lokakuun alussa. Ravintola Sohwi Oy osti Lutakossa toimineen Le Qulkuri -ravintolan konkurssipesän syyskuussa.

Aluksi Sohwitar toimi ilman alkoholivalikoimaa, sillä anniskelulupien saaminen ei ole yhtä nopeaa toimintaa kuin yrittäjä Juha Oksasen uuden ravintolan avaaminen.

– Kuulin, että ravintola on jäämässä ilman toimijaa. Eihän se ilahduttava uutinen ole, vaan todella surullista. Jatkumo näissä tiloissa, näin hienolla paikalla, on kuitenkin tärkeää. Avasimme ravintolan kaksi viikkoa siitä, kun päätös piti tehdä.

Aika uuden ravintolan avaamiselle on erittäin haasteellinen. Oksanen kuvaileekin itseään ”rohkeaksi pojaksi” ja toteaa, että olosuhteet ovat muuttuneet Sohwin elinkaaren aikana monta kertaa aiemminkin.

– Ennen kaikkea uskaltaudun tähän siksi, että olen kartuttanut näkemystä ja kokemusta ravintola-alan yrittäjänä 32 vuotta. Korona-aika on väliaikainen vaihe. Voi olla, että korona muuttaa toimintatapoja pysyvästi, mutta ei se tarkoita, että ravintolatoiminta lakkaisi. Ravintoloita tarvitaan aina.

Yksi esimerkki uusista toimintatavoista oli kesän ajan Lutakon satamassa toiminut terassiravintola Keidas Sohwi.

Jatkumo näissä tiloissa, näin hienolla paikalla, on kuitenkin tärkeää.

– Se ei ollut mikään valtava menestys, mutta kannatti kuitenkin tässä tilanteessa tehdä, Oksanen arvioi.

Oksanen kuvailee, että Sohwitar on Ravintola Sohwin ”sisko”. Sisaruksilla on paljon yhteistä, mutta Sohwitar on ehkä hieman hienostuneempi.

– Kuten nimestä voi päätellä, Sohwittareen liittyy hieman jotakin kuninkaallisempaa, tai ainakin vähän fiinimpää, Oksanen naurahtaa.

Ennen kaikkea Oksanen toivoo, että Sohwittaresta tulee Lutakon asukkaiden olohuone. Keskeisenä ajatuksena ravintolassa on helppo ruokailu seurustelun lomassa, sekä lounaan että á la carten äärellä.

– Kunnioitamme hyvää jälkeä, jota Le Qulkuri teki, ja panostamme esimerkiksi pitsoihin. Täällähän oli aito italialainen pitsauunikin valmiina, Oksanen sanoo.

Sohwista tutut burgerit, etanat ja wingsit siirtyivät myös Sohwittaren listalle.

– Olimme Jyväskylässä ensimmäisiä, jotka tarjosivat wingsejä aidolla Siipiweikkojen kastikkeella, Oksanen huomauttaa.

Sohwittaren tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu muun muassa juhlapalveluiden tarjoamista ja Piippusaunan vuokraamista.

– Ajattelimme järjestää jopa avoimia saunailtoja. Toki sauna on ensisijaisesti tilauskäytössä, ja tulossa on myös saunaklubit miehille ja naisille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut