Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun työ on yhtä juhlaa – pito- ja juhlapalveluyrittäjä Kirsi Nurmi valittiin Keski-Suomen vuoden yrittäjänaiseksi

Keski-Suomen Yrittäjänaiset valitsi lauantaina vuoden yrittäjänaiseksi Keski-Palokan Punainen Pirtti Ky:n Kirsi Nurmen, 55.

Nurmi on ehtinyt toimia pito- ja juhlapalvelun yrittäjänä lähes 30 vuotta.

– Tietysti olen tosi ilahtunut, että pitkästä työurasta tulee tällainenkin kiitos, Nurmi toteaa ennen kuin vastaa puheluun, jossa asia­kas peruu juhlat.

– Tätähän tämä nyt on. Etenkin tällaisena aikana palkitseminen tuntuu hyvältä, Nurmi hymähtää.

Pito- ja Juhlapalvelu Punaisella Pirtillä on myös oma juhlatila, Juhlan Paikka, Jyväskylän keskustassa Ilmarisenkadulla. Kevään jälkeen juhlia on tosin ollut varsin vähän. Nurmen mukaan syntymäpäivät on käytännössä peruttu ja häät siirretty tuonnemmas. Muistotilaisuuksia järjestetään yhä, mutta pienellä mittakaavalla.

– Pitää vaan keksiä jotain muuta. Nyt olemme esimerkiksi myyneet take away -lounasta sekä ruokabokseja, joissa on mukana puolivalmiit ainekset ja reseptit. Kyllä minulla on uskoa tulevaan. Olen varma, että tästäkin selvitään, Nurmi sanoo.

Kyllä minulla on uskoa tulevaan. Olen varma, että tästäkin selvitään.

Noutolounaat ja ruokaboksit ovat olleet suosittuja etenkin lähialueen asukkaiden keskuudessa.

– Ihmiset eivät välttämättä uskalla mennä ravintolaan, mutta haluavat syödä välillä vähän paremmin. Kun joku on tehnyt pohjan ja hyvät ohjeet, on helpompi kokata kotona, vaikka itsellä ei olisikaan ammattitaitoa ravintolaruokiin, Nurmi sanoo.

Yksin vuoden naisyrittäjä ei joudu toimintaa pyörittämään ja uusia ratkaisuja pohtimaan. Keski-Palokan Punainen Pirtti Ky:n osakkaaksi tuli puolitoista vuotta sitten Merja Hytönen.

– Merja vastaa salin puolesta, ja minä olen tuolla keittiössä, hellan vieressä. Kumpikin tekee kaikkea, mutta nämä ovat päävastuut, Nurmi täsmentää.

Punaiselle Pirtille on ehtinyt yli 30 vuoden aikana kertyä paljon vakioasiakkaita. Nurmi kertoo, että jotkut perheet kuuluvat vakiotilaajiin jo useammassa sukupolvessa.

– Se on kyllä hienoa, hän toteaa.

Keski-Palokan Punainen Pirtti on perustettu nimensä mukaisesti Palokassa 80-luvun lopulla. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään vuonna 1991 Nurmi ehti olla pito- ja juhlapalvelun työntekijänä.

– Parasta tässä on vapaus. Omaa luovuutta ja ammattitaitoa saa laittaa niin paljon peliin kuin vaan pystyy, sillä jokainen tilaisuus on erilainen.

Nurmi on myös aktiivinen järjestöihminen. Hän kuuluu Keski-Suomen Mestarikiltaan ja on Jyvässeudun Yrittäjien hallituksen jäsen. Nurmi on ollut pitkään aktiivinen myös Keski-Suomen Yrittäjänaisissa.

– Ylipäätään yrittäjien on hyvä puhaltaa yhteen hiileen: siitä saa voimavaroja, vinkkejä ja pystymme tukemaan toisiamme.