Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän kaupunki hakee uusia vapaaehtoisia korona-ajan kauppa-apuun

Jyväskylän kaupunki hakee korona-ajan kauppa-apuun lisää vapaaehtoisia.

Seuraava etäperehdytys järjestetään torstaina 22.10.

Kauppa-aputoiminnassa vapaaehtoinen valitsee kaupunginosat, joilla toimii, varaa itselleen sopivan keikan ja toimittaa ostokset suoraan apua tarvitsevan kotiovelle. Vapaaehtoinen sitoutuu yhteen kauppa-apukeikkaan kerrallaan.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua sähköisellä lomakkeella kaupungin verkkosivuilla.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa koronatilanteen vuoksi karanteenissa ja eristyksissä oleville asukkaille apua kaupassa käyntiin, ellei asukas saa apua läheisiltä tai pysty käyttämään kauppojen kotiinkuljetuspalvelua ruokaostosten tekemiseen.

Maanantaista 26.10. alkaen kaupungin koronaneuvonnan palvelunumerosta saa neuvoja ja opastusta kauppa- ja apteekkiasioiden hoitoon maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 9–14. Neuvontapuhelin vastaa numerossa 014 266 0550.

– Ensisijaisesti kuntalaisten tulee hoitaa kauppa-asiat itse. Neuvontapuhelimessa kartoitetaan soittajan mahdollisuus käyttää esimerkiksi kauppojen kotiinkuljetuspalveluja. Tai onko soittajalla läheisiä, joilta voi pyytää apua asiointiin, ohjeistaa palvelupäällikkö Anna-Liisa Heiskala.