Pääkirjoitus: | Väkivaltaa ei ole varaa vähätellä

Jyväskylä liittyi joukkoon kaupunkeja, joissa on viime viikkoina raportoitu väkivaltatapauksista lasten ja nuorten keskuudessa.

Jyväskylässä viisi alakouluikäistä piti kiinni ja potki leikkimään tullutta 9-vuotiasta lasta Kekkolassa.

Uutinen on monella tapaa surullinen. Ennen kaikkea tilanne on ollut järkyttävä joukkoväkivallan kohteeksi joutuneelle lapselle. Selvää on, etteivät myöskään pahoinpitelevien 10–12-vuotiaiden lasten asiat ole kunnossa.

Pientä kinaa ja nahistelua on koulussa ollut aina ja on varmasti jatkossakin, mutta kun käydään joukolla nuoremman kimppuun, on asia otettava vakavasti.

Koska tekijät ovat alaikäisiä, on heidän vanhemmillaan suuri rooli asian käsittelemisessä. ”Pojat on poikia” -tyyliseen vähättelyyn ei ole varaa.

Tapaus herättää huolta ja turvattomuutta alueella. Onko koulumatkalla yksi vaaratekijä lisää? Uskaltavatko lapset liikkua vapaa-ajalla yksin?

Kekkolan tilanne ratkesi, kun sivullinen tuli väliin. Sivullinen ansaitsee kiitoksen. Jos kyse olisi omista lapsista, toivoisin, että kuka tahansa aikuinen puuttuisi tilanteeseen, olisi oma lapsi sitten lyöjänä tai lyötynä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut