Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etäopiskelu on hiljentänyt kampusravintoloita – Semma pakkaa illallistarpeet kassiin

Korona-ajan etäopiskelu on hiljentänyt Jyväskylän yliopistokampusten tavanomaista vilinää, mikä näkyy myös Semma Oy:n kampusravintoloiden asiakasmäärissä.

– Opiskelijat ovat nyt paljon omissa asunnoissaan, vaikka kyllä meidän palveluita koko ajan käytetään. Sekin näkyy meillä, etteivät kaikki opiskelijat ole muuttaneet kaupunkiin, vaan monet ovat jääneet kotikaupunkeihinsa opiskelemaan etänä, keittiöpäällikkö Jari Kovanen summaa.

Hankalasta tilanteesta on poikinut uusia ideoita, kuten Mattilanniemen Piatosta mukaan myytävät brunssi- ja illalliskassit sekä Semma Delivery -ruokamyynti opiskelija-asuntojen lähettyvillä.

Ensimmäiset brunssi- ja illalliskassit myytiin lokakuun alussa. Kovanen kertoo, että ”Jarin keittiössä” -illalliskassi sisältää kolmen ruokalajin fine dining -menun ja Semma Bakeryn brunssikassi viikonlopun luksus-aamiaistarpeet.

Brunssikassin sisältö on valmis syötäväksi. Illallinen sen sijaan kokataan itse kassin sisältämistä raaka-aineista, Jari Kovasen ohjeita videolta tai paperilta noudattaen. Mukana on myös ruokiin sopivat viinisuositukset.

Kovasen mukaan kokkaajan ei tarvitse aloittaa hommaa porkkanoiden ja sipuleiden kuorimisesta ja pilkkomisesta, vaan kotikokille on jätetty parhaat palat, kuten kalan paistaminen.

Opiskelijat ovat nyt paljon omissa asunnoissaan.

– Ihan keskiverto kotikokki kyllä selviää illallisen valmistamisesta hyvin, vaiheet on opastettu tarkkaan alusta loppuun, Kovanen vakuuttaa.

Hän tuntuu olevan illalliskassista varsin innoissaan.

– Tämä on minullekin kiva juttu; pääsen vaikuttamaan jyväskyläläisiin illallistottumuksiin. Olemme pyrkineet laittamaan kassiin juttuja, joita ei kaikista ravintoloista saa. Elämyksellisyys ja sesongit ovat tässä punaisena lankana.

Semma Delivery -palvelu starttasi jo keväällä ja oli Kovasen mukaan todella suosittu.

Palvelussa myydään valmiiksi pakattuja annoksia kolmena päivänä viikossa Kuokkalassa opiskelija-asuntojen lähellä sekä Veturitalleilla.

– Myimme kevään ja alkukesän aikana 45 000 annosta. Asiakkaina oli paljon muitakin kuin opiskelijoita.

Palvelu käynnistettiin taas tauon jälkeen syyskuun puolivälissä, vaikka Semman ravintolat ovatkin auki.

– Myös nyt on ollut tilausta, mutta kysyntä ei tietysti ole ihan niin kovaa kuin keväällä, jolloin kaikki ravintolamme olivat kiinni.

Semman ravintoloita ovat muun muassa Lozzi, Rentukka, Piato ja pääkirjaston Novelli. Kaikkiaan Semmalla on 13 ravintolaa ja kahvilaa.