Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wellnessmalli-kilpailuun osallistuvilla Josefiinalla ja Eveliinalla on lauantaina jännittävä päivä

Suomessa järjestetään ensi lauantaina 10.10. Wellnessmalli-kilpailun finaali, jossa on mukana myös kaksi jyväskyläläistaustaista kilpailijaa. 20-vuotias Josefiina Lahtinen muutti kaksi kuukautta sitten Helsinkiin, ja 29-vuotias Eveliina Mäntykangas asuu nykyään Muuramessa.

Josefiina harrasti Jyväskylän taitoluisteluseurassa yksinluistelua 16 vuotta ja valmensi viisi vuotta. Luistelun hän aloitti 3,5-vuotiaana.

– Minulla oli tosi paljon loukkaantumisia ja olen puhunut somessakin ylikunnosta sekä burn outista. Kun loukkaantumisia tuli koko ajan lisää, motivaatio luistelua kohtaan kärsi. Oli pakko tehdä valinta, ja lopettamispäätös ei ollut helppo, Josefiina Lahtinen kertoo.

Wellnessmalli-kilpailu oli aikaisemmin nimellä Fitnessmalli-kilpailu, ja kisa järjestetään uudella nimellä toista kertaa.

– Nyt kisa on kaukana siitä. Kilpailussa seurataan esimerkiksi sitä, mitä teemme sosiaalisessa mediassa. Yhteistyökumppanit antavat meille tehtäviä, ja saamme niistä pisteitä. Eniten pisteitä saanut voittaa kilpailun.

Josefiina on tehnyt somea harrastusmielessä jo pitempään. Hän kuvaa esimerkiksi Instagramiin paljon arkeaan ja antaa liikuntaneuvojana treenivinkkejä.

Josefiina Lahtinen näkee kilpailulle laajemmankin merkityksen.

– Varsinkin nuorille, jotka seuraavat paljon sosiaalista mediaa, on tosi tärkeää nähdä aitoa sisältöä. Laitan someen sellaista sisältöä, joka ei luo seuraajille paineita. Olen huomannut, että varsinkin teini-iässä olevat taitoluistelijat seuraavat minua. Minusta on ihanaa, että oman lajin parista tulee seuraajia.

Jos Josefiina Lahtinen voittaa kisan, hän pitää sitä isona ponnahduslautana tuleville töille.

– Haluan jakaa tietoa ja hyvää oloa yhä isommalle kuulijakunnalle.

Lähihoitaja ja personal trainer Eveliina Mäntykangas lähti mukaan kilpailuun, koska hänellä on halu tehdä somea ja auttaa ihmisiä. Tällä hetkellä hänen päätyönsä on lähihoitajana. Joskus tulevaisuudessa hän toivoo, että personal trainerin työ olisi hänen pääammattinsa.

– Olen räiskyvä ja aika suora ihminen. Kerron, miten asiat ovat. Jos ihminen on sairaalloisen lihava, niin hän on sitä. Tuonkin asian voi esittää asiakkaalle monella eri tavalla ja ei tarvitse loukata.

Eveliina Mäntykangas sanoo, että hänen elämässään on tapahtunut paljon, ja hän voi hyödyntää kokemuksiaan myös työssään.

– Olen esimerkiksi laihduttanut 30 kiloa ja voin kannustaa, että sinäkin pystyt siihen. Kun hyväksyt sen, missä tilanteessa elämässäsi olet, on paljon helpompi lähteä muuttamaan suuntaa.

Eveliina Mäntykangas on Matti Nykäsen tytär ja kertoo herättäneensä ihmisissä kiinnostusta varsinkin nuorempana.

– Se, kenen tytär olen, ei ole enää salaisuus. Nyt kun olen tuonut asiat julki ja kertonut omat ajatukseni, olen saanut olla enemmän rauhassa sen asian kanssa, hän toteaa.