Maskisuositus jatkuu Jyväskylässä koko lokakuun, tartuntojen määrä laskenut

Jyväskylä antoi 24.9. kahden viikon mittaisen maskisuosituksen yli 15-vuotiaille asukkaille. Maskisuositus näyttää toimivan, sillä uusien tartuntojen määrä on laskenut Jyväskylässä selvästi.

Maskisuositusta annettaessa kaupungissa ilmeni 60 uutta tartuntaa viikon aikana ja ilmaantuvuusluku oli pahimmillaan kahden viikon seurantajaksolla lähes 70 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Viime viikolla uusia tartuntoja ilmeni 18 ja ilmaantuvuusluku on selkeässä laskussa.

Tilanteen saamiseksi pysyvästi hallintaan kaupunki suosittaa maskien käyttöä syyslomakauden yli eli koko lokakuun ajan.

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän kokouksessa todettiin maanantaina 5.10., että vaikka tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä paremmalta, tilanteet voivat muuttua. Esimerkiksi syyslomien aikana asukkaat liikkuvat jälleen enemmän ja uudet tartuntaketjut voivat lähteä nopeasti liikkeelle.

Maskien käytöllä voidaan ehkäistä tartuntojen leviämistä julkisissa tiloissa ja tapahtumissa.

Kaupungin antama suositus käyttää maskeja on Jyväskylässä otettu hyvin vastaan. Kauppakeskuksissa ja julkisessa liikenteessä maskien määrä on lisääntynyt selvästi. Myös erilaisissa urheilu- ja vapaa-ajantapahtumissa maskeja käytetään laajasti.

Toisen asteen opetuksessa ja korkeakouluissa on huolehdittu siitä, että maskisuositusta noudatetaan myös opetuksessa. Kaupunki välittää kiitoksensa kaikille maskisuositusta noudattaneille ja toivoo, että suositusta noudatetaan myös seuraavien viikkojen ajan.

– Uusia, täysin selvittämättömiä tartuntatapauksia ei poikkeusolojen johtoryhmälle annettujen tietojen mukaan ollut viime viikolla käytännössä lainkaan tai tartunta oli todennäköisesti saatu jostain muualta kuin Jyväskylästä. Myös Jyväskylässä asetetuilla laajoilla karanteeneilla on vaikutettu siihen, että uusia tartuntoja ei ole lähtenyt leviämään. Tämä onkin nyt joukkuepeliä. Kaikkien panos ratkaisee ja siksi suositusta jatketaan, poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja Timo Koivisto tiivistää.

Maskisuositus on näkynyt myös vähävaraisille tarkoitettujen maskien jakelussa. Tähän mennessä Jyväskylässä on jaettu jo yli 300 000 maskia. Mukana on sekä kertakäyttömaskeja että yhä enemmän kangasmaskeja, joita voidaan käyttää uusiksi pesun jälkeen. Maskeja jaetaan vähävaraisille muun muassa Hannikaisenkadun sosiaaliasemalla sekä terveysasemilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut