Vesterinen yhtyeineen konsertoi Paviljongissa ja ohjeistaa yleisöään varustautumaan nenäliinoin

Vesterinen yhtyeineen starttasi viime viikolla Kaikki jatkuu hyvin -konserttikiertueen Porvoosta, solisti Tero Vesterisen kotikaupungista.

Jousitriolla vahvistettu kokoonpano konsertoi Jyväskylän Paviljongissa torstaina 8.10.

– Kun lipputulot pienenivät, päätimme sitten ottaa vielä enemmän soittajia lavalle, Tero Vesterinen toteaa nauraen.

– Meillä on kolme jousisoittajaa mukana ihan siksi, että emme tykkää taustanauhoista. Monella levyllä on ollut mukana jousia, ja näihin sovituksiin ne sopivat erittäin hyvin.

Konsertteja varten on tehty akustisia, herkkiä sovituksia myös yhtyeen vanhemmasta tuotannosta, ja Vesterinen suositteleekin yleisöä ottamaan nenäliinoja mukaan.

– Mutta kyllä konsertissa pääsee ilonkin puolelle, ja soitamme ihan rempseästikin, hän lisää.

Piti keksiä keinoja saada elantoa.

Jousisoittimien lisäksi orkesterin mukana kiertää sirkustaiteilija-akrobaatti Jukka-Pekka Matero. Hän oli mukana myös yhtyeen kesäkiertueella.

Kiertueen Kaikki jatkuu hyvin -nimi juontaa juurensa Kaikki päättyy hyvin -kappaleseen, josta yhtye on tehnyt myös akustisen 2020-version. Se nousi ikään kuin vahingossa fanien korona-ajan voimalauluksi.

– Kun kiertueemme silloin keväällä peruuntui, esitimme kappaleen Facebook-ryhmän jäsenille akustisena versiona ja totesimme, että nyt kävi näin ja toivottavasti pääsemme taas pian keikoille. Tosi monet kirjoittivat, että se antoi voimaa.

Muutenkin Vesterinen saa faneilta paljon palautetta musiikkinsa herättämistä tuntemuksista ja kertoo olevansa siitä hyvin kiitollinen.

– Nyt kun en enää keikkojen jälkeen käy tervehtimässä faneja livenä, Facebookin postilaatikko täyttyy viesteistä. Se on hieno juttu. Mun mielestä yksi musiikin olennainen tehtävä on päästä käymään läpi asioita tiedostamattaankin, ilman että täytyy puhua terapeutin kanssa. Musiikki on terapiaa.

Vesterinen yhtyeineen teki kesäkeikkakiertueen paikoissa, jossa he eivät yleensä esiinny. Mukana oli muun muassa tanssilavoja, leirintäalueita ja terasseja – paikkoja, joissa musiikista pystyi turvallisesti nauttimaan niin yleisö kuin bändikin.

– Mietimme, että jotain on pakko järjestää. Piti keksiä keinoja saada elantoa. Jengistä kyllä huomasi, että elävää musiikkia todella oli kaivattu.

Konserttikiertueen lisäksi Vesterinen yhtyeineen tekee seitsemättä studioalbumiaan. Se on jo hyvässä vaiheessa, vaikka julkaisuajankohta on vasta ensi vuoden puolella.

Albumilta on jo julkaistu Rodeo-sinkku, joka on Vesterisen mukaan saanut innostuneen vastaanoton.

– Vaikka osa faneista onkin säikähtänyt jykevää poppipoljentoa. Mutta levylle tulee taas kaikenlaista, emme ole tavanneet jäädä jumiin mihinkään musiikkityyliin. Homma pysyy itsellekin paljon mielenkiintoisempana, kun ei tarvitse lokeroitua mihinkään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut