Valppaana Hippoksella – useita vahingontekoja syksyn aikana

Jyväskylän Hippoksella on tehty ilkivaltaa syyskuun aikana. Esimerkiksi Kilpajäähallin uusi kylmäkontti on sotkettu. Jyväsylän kaupunki

Sami Rahkonen

Jyväskylässä Hippoksen alueen liikuntapaikkoihin ja liikuntapaikkojen käyttäjien omaisuuteen on syyskuussa kohdistunut useita vahingontekoja. Sosiaalisessa mediassa kerrottiin alkuviikosta, että alueella on rikottu autojen ikkunoita.

Jyväskylän kaupunki tiedotti keskiviikkona, että pukuhuonetiloista on viety omaisuutta, polkupyöriä on rikottu ja varastettu sekä kiinteistöjen julkisivuja on töhritty. Esimerkiksi Kilpajäähallin uusi syyskuussa käyttöön otettu kylmäkontti on jo sotkettu graffitein.

– Tällainen toiminta on varsin harmillista ja haittaa yleistä turvallisuuden tunnetta. Poliisi on tutkinut vahingontekoja, näpistyksiä ja varkauksia valvontakameratallenteiden avulla, kertoo palveluesimies Jukka Karttunen.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluissa tehostetaan tilojen valvontaa muutaman viikon ajaksi, jotta vastaavat vahingonteot loppuisivat ja yleinen turvallisuus alueella paranisi. Hippoksen alueella on käytössä vartijapalvelu, lisäksi kameravalvontaa on tehostettu.

Kaupunki toivoo alueella liikkuvilta ja liikuntatiloja käyttäviltä henkilöiltä valppautta huomioida mitä paikoilla tapahtuu. Henkilökunnalle voi ilmoittaa välittömästi, mikäli näkee tai kohtaa alueen liikuntapaikoilla epäilyttävää tai rikollista toimintaa.

Pukuhuonetiloihin ei kannata jättää mitään arvo-omaisuutta ja polkupyöräalueella kulkuneuvot on hyvä lukita huolellisesti – mielellään irtolukolla kiinni pyörätelineeseen. Jos vahingonteko kohdistuu henkilöön tai hänen omaisuuteen, tulee ottaa suoraan yhteys poliisiin, kaupungilta neuvotaan.

Kommentoi