Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirittärillä yöelämä pannassa – mestaruutta juhlittiin perinteisesti

Jyväskylän Kirittäret lähti pesäpallokauteen hallitsevana Suomen mestarina, mutta menestyspaineita ulkopuolelta ei juuri tullut. Syynä tähän oli joukkueen suuri vaihtuvuus, kun lukuisat runkopelaajat Virpi Hukan ja Marjukka Urpelaisen johdolla jättivät jyväskyläläisjoukkueen.

Kausi sai vahvan alun ja lopettamispäätöksensä pyörtäneen Emma Körkön liittyminen joukkueen vahvuuteen nosti osakkeita entisestään. Uusiutuneen rungon uudet kulmapalaset, kuten Emma Sallisen korvaajaksi hankittu Jutta Myllyniemi, saivat seurakseen kaivattua voittamisen kokemusta.

Kasvutarina johti runkosarjan voittoon, ja sen hedelmät kerättiin reilu viikko sitten, kun kolmas peräkkäinen mestaruus varmistui Hippoksella. Koko kauden pelaamista uhannut koronapandemia on heijastunut myös seuran juhlintaan.

– Meillä on ollut koko kauden isot tapahtumat ja yöelämä pannassa. Mestaruusjuhlintakin on pyritty järjestämään omissa oloissa. Ohjelmaan on perinteiden mukaisesti kuulunut saunomista ja hyvää ruokaa Harvian ja Paviljongin tiloissa, seurajohtaja Petri Kaijansinkko kiittelee järjestelyissä auttaneita yhteistyökumppaneita.

Poikkeuksellinen kausi on syönyt runsaasti voimavaroja ja helpotus kuuluu myös Kaijansinkon puheissa. Hyvän työn kruunuksi tullut mestaruus tuntuu myös seurajohtajalle erityiseltä.

– Jos miettii näitä kolmea peräkkäistä mestaruutta, nyt on tyhjempi olo kuin aiemmin. Stressi oli kovaa, kun erilaiset epävarmuustekijät puskivat jatkuvasti päälle, Kaijansinkko toteaa.

Tänne tuleva pelaaja tietää voivansa menestyä, mutta vaatimustaso on korkea, eikä harjoitteluun kuluvia tunteja ja päiviä lasketa.

Petri Kaijansinkko

Ennen kaivattua lomaa on Kirittärillä ja Kaijansinkolla vielä juoksevia asioita hoidettavana. Ensi kauden yhteistyökumppanuuksien tuomista euroista on kasassa noin 40 prosenttia ja uusia neuvotteluja käydään parhaillaan. Koronan tuoma taloudellinen epävarmuus on heijastunut myös urheilukenttään, sillä yhteistyökumppanien kanssa virallisten sopimusten tekeminen tapahtuu viiveellä.

Ensi kauden joukkue on jo lähestulkoon valmis ja yhteinen valmistautuminen seuraavaan kauteen alkaa marraskuussa. Yksi varma poistuja on Camilla Kirsilä, jonka pesisuran päättymisestä tiedotettiin sunnuntaina.

Uuteen kauteen liittyy tehtäviä valmisteluja myös pääsarjajoukkueen ohelle, sillä seuran kakkosjoukkue varmisti nousunsa Ykköspesikseen.

Nalle Viljasella ja minullakin on hyvä silmä sille, millaisia pelaajia tarvitsemme. Tänne tuleva pelaaja tietää voivansa menestyä, mutta vaatimustaso on korkea, eikä harjoitteluun kuluvia tunteja ja päiviä lasketa. Uudet pelaajat saavat ympärilleen turvallisen, mutta vaativan ympäristön. Kaijansinkko avaa.

Siitä, missä toiminnan laadukkuutta mitataan ei ole vielä täyttä varmuutta. Hippos 2020-hankkeen vuoksi Kirittärien pelipaikka on jo muutaman vuoden ajan ollut vaakalaudalla, mutta odotusarvo on se, että Kirittärien kotiareenana pysyy Hippoksen pesäpallostadion.

– Valmistaudumme pelaamaan Hippoksella. Olemme vielä kuulopuheiden varassa, mutta lapion pitäisi käytännössä olla jo maassa, jos emme siellä ensi kaudella pelaisi, Kaijansinkko miettii.