Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oliver soitti kesällä välillä sormet kohmeessa ja tekee koko ajan uutta musiikkia

Jyväskyläläiselle Oliverille kävi keväällä samalla tavalla kuin kaikille muillekin yhtyeille eli kalenterista lähti muutamassa päivässä kaikki keikat. Yhtye päätti kuitenkin toteuttaa livestream-keikan Jyväskylän jäähallissa yhteistyössä kaupungin ja JYPin kanssa. Yhtyeen solisti Jari Väyliö kertoo, että keikka meni paremmin kuin he osasivat kuvitella.

– Keikka oli tärkeä meille bändinä, mutta aika monille katsojillekin. Siitä tuli voimakas yhteisöllisyyden tunne. Keikka tavoitti viikonlopun aikana melkein 70 000 ihmistä.

Tyhjä kalenteri mahdollisti kuitenkin sen, että bändiläiset pääsivät tekemään rauhassa uutta musiikkia. He päättivät tehdä syksyllä EP-levyn, joka sisältää kaikkien bändin jäsenten sävellyksiä. Biisejä on julkaistu kuukausitahdilla, ja kolmas Jälki julkaistiin 11.9.

– Uuden musiikin tekeminen oli meille iso henkireikä, kun keväällä ei juuri tullut hyviä uutisia. Alkukesällä tilanne onneksi muuttui ja saimme tehtyä 17 keikan kesäkiertueen. Soitimme aika paljon ulkokeikkoja ja isommissa sisätiloissa turvallisesti. Loppukesästä taisi olla viimeisimpiä keikkoja kuuden asteen lämmössä, Jari kertoo nauraen.

Jari Väyliö on kirjoittanut yhtyeen Facebook-sivuilla taustoja Jälki-singleen liittyen. Hän kertoo avioerostaan ja siihen liittyvistä tunteistaan hyvin avoimesti.

– Olen huomannut, että minun on turha tehdä lauluja aiheista, jotka eivät minua kiinnosta. On tärkeää, että sytyn asiasta ja sitä kautta laulut ovat menneet entistä enemmän henkilökohtaiseen suuntaan. Haluan, että meidän musa ja keikat ovat voimauttavia kokemuksia. Kannustamme ihmisiä ja tarjoamme näkökulmia sekä toiveikasta signaalia, vaikka aiheet voivat olla välillä hyvin haikeita. Kun laitan kirjoittamani tekstit jollekin mittapuulle, Jälki on henkilökohtaisin teksti mitä olen koskaan kirjoittanut.

Väyliö jatkaa, että hänellä oli pitkään olo, että erosta on jäänyt musiikillisesti jotain sanomatta.

– Asia pyöri sisälläni, mutta en saanut sitä ulos. Kuukausien jälkeen kertosäe syntyi yhtäkkiä parkkipaikalla. Biisi tavoittelee ajatusta, että eron jälkeen ei kaikkea mennyttä tule katua, vaan näkee hyviäkin asioita. Kaikissa parisuhteissa on jotain hyvää. Itsellä kesti pitkään, että annoin itselleni luvan niihin ajatuksiin.

Jari Väyliö kertoo kokeneensa, että sanomisen määrä lisääntyy koko ajan. Ihmisyys, sen ymmärtäminen ja tutkiminen ovat hänen sydäntään lähellä.

– On paljon asioita, jotka kaipaavat tulla esiin. Haluan, että olemme bändinä niitä, jotka nostavat mieluummin kuin painavat ketään alas. Olemme ryhmä, joka on musiikin kautta auttamassa ja nostamassa ihmisiä.

Viiden biisin EP:n levynjulkkarit ovat lauantaina 14.11. Jyväskylän Hemingwaysissä. 19.12. on vuorossa keväältä siirtynyt keikka Happoradion kanssa Tanssisali Lutakossa.