Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilta on onnellinen esikoisestaan ja esiintyy lähikuukausina kahdesti kotikaupungissaan

Laulaja ja muusikko Ilta on monestakin syystä onnellinen. Hänen ensimmäinen albuminsa julkaistiin 4.9., hän on saanut tehdä rauhassa omaa musiikkiaan ja sellaisen levyn kuin on halunnut, ja vastaanotto levynjulkkarikeikalla oli viime viikolla innostunut. Ja tärkeintä, hän on päässyt esittämään levynsä musiikin livenä; sitä hän on kaivannut viime kuukausien aikana.

Levyn nimi ja sen ensimmäinen biisi on Näitä hetkiä varten.

– Albumi sisältää rehellisiä ajatuksia siitä, minkälainen on kasvaa nuoresta aikuiseksi. Tein levyä viisi vuotta. 18–23 ikävuosien aikaväli on tärkeä ihmisen kasvun kannalta. On ihanaa, että olen saanut talletettua musiikkiin niitä hetkiä, ajatuksia sekä kysymyksiä, joita on viime vuosina noussut, Ilta kertoo.

Yksi levyn teemoista on yksinäisyys ja yksinäisyyden pelko.

– Lauluissa pohditaan miten pärjää yksin ja onko jotenkin tyhjä, jos ei ole jonkun kanssa. Omassa elämässäni on ollut sellaisia tilanteita, kun olen näitä asioita miettinyt. Inspiroidun myös ystävien elämästä. Olen pystynyt sukeltamaan heidän elämäänsä ja tehnyt muiden tilanteista lauluja.

Levyn biisit ovat pääosin Iltan sanoittamia ja säveltämiä. Muutamat biisit ovat syntyneet hänen tiiminsä ja Väinö Walleniuksen kanssa. Myös jyväskyläläinen Eetu Kalavainen on tehnyt tekstejä levylle.

– Minulla on upea tiimi Warner Music Finlandissa. Minulta ei ole vaadittu mitään sellaista, mitä en olisi pystynyt antamaan tai laittaa johonkin muottiin. Olen siitä tosi kiitollinen.

Levyn sanoituksissa Ilta kertoo esimerkiksi eron jälkeisestä surusta ja vastaavasti ilosta olla nainen.

– Minulla on aina ollut tunteitteni kanssa välitön olo. Minun on helppo näyttää ja puhua tunteista. Ne ovat tulleet biiseihinkin suoraan, ei kierrellen.

Levyltä löytyy myös Voimanainen-biisi, joka syntyi Iltan ahaa-elämyksestä naiseuteen liittyen.

– Tuntuu, että naisena suurin vihollinen on meidän oma päämme. Puhumme itsellemme asioita negatiiviseen sävyyn, ja koko ajan tavallaan alennamme itseämme ajatuksissamme. Tein tästä biisin ja ajattelin, että revitään biisissä kaikki valheet alas. Olen voimanainen ja hyvä just näin, Ilta sanoo nauraen.

Biisiin on tehty myös video, jossa on mukana ja tyttöjä ja hyvin eri-ikäisiä naisia laulamassa Iltan äänellä naisen elämästä ja ajatuksista.

Levyn nimi syntyi ajatuksesta koronaepidemian pahimpaan aikaan. Ilta mietti, että näitä hetkiä varten nämä biisit ovat. Kun hän on vaikkapa iloinen, rakastunut tai tosi hajalla.

Iltaa ja hänen kolmen muusikon bändiään on mahdollisuus kuulla Jyväskylässä Tanssisali Lutakossa perjantaina 25.9.

Ilta on myös yksi Jyväskylä Big Bandin 50-vuotisjuhlakonsertin esiintyjistä lauantaina 31.10. Jyväskylän kaupunginteatterissa.