Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvataidekilpailun voitto kotiin Keski-Suomesta sekä Berliinistä – Puhdas luonto ja neljä vuodenaikaa tekevät Wilma Myllykosken onnelliseksi

Jyväskyläläinen Wilma Myllykoski voitti kansainvälisen Jugend Creativ -kuvataidekilpailun akvarellityöllään Onnea on puhdas luonto ja neljä vuodenaikaa.

Myllykoski kertoi hämmästyneensä työnsä voittoputkesta ensin Keski-Suomen, sitten Suomen ja lopulta kansainvälisessä 11–13-vuotiaiden sarjassa.

– Mietin ensin, pitäisikö minun osallistua ollenkaan. Ajattelin, että Suomessa ja etenkin Euroopassa on niin paljon hyviä maalaajia ja piirtäjiä, etten voisi pärjätä niille, Myllykoski toteaa hieman hämmentyneenä.

Kilpailun teemana oli onnellisuus, ja kilpailijoita ohjeistettiin pohtimaan, mikä tekee juuri heidät onnelliseksi.

– Minulle tuo onnea se, että meillä Suomessa on puhdas luonto, jossa saa liikkua. Ja että meillä on yhä neljä vuodenaikaa. Tykkään mennä metsään kävelemään ja koiran kanssa lenkille, nuori taiteilija pohtii ja kertoo olevansa huolissaan siitä, etteivät läheskään kaikki välitä luonnosta.

– Kilpailutyön sanoma tavallaan on, että ihmisten pitäisi osata nauttia meidän kauniista luonnosta ja pitää siitä myös huolta.

Mietin ensin, pitäisikö osallistua ollenkaan.

Jugend Creativ -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä Italian, Itävallan, Luxemburgin, Ranskan, Saksan, Suomen ja Sveitsin osuustoiminnalliset pankit.

Wilma Myllykosken kilpailutyö voitti huhtikuussa ensin Keski-Suomen Osuuspankin järjestämän paikallisen kilpailun 11–13-vuotiaiden sarjan ja pääsi siitä valtakunnalliseen kilpailuun, josta voittajatyö jatkoi 9.9. Berliinissä järjestettyyn finaaliin.

Kilpailutyö oli Myllykoskelle siinäkin mielessä merkittävä, että sitä tehdessä hän sai maalaamisesta itselleen tärkeän harrastuksen.

– Olen aina piirtänyt paljon, mutta maalaamisesta innostuin kunnolla oikeastaan vasta tämän jälkeen.

Nyt Myllykoski maalaa päivittäin, välillä tuntikausia. Hän uskoo maalaamis­innon säilyvän läpi elämän.

Maalatessa stressaavat asiat unohtuvat.

– Maalaaminen on rauhoittavaa. Jos olen stressaantunut jostakin, maalatessa ne stressaavat asiat unohtuvat.

Kilpailutyö on vielä Berliinin-reissullaan, mutta kun maalaus palaa Jyväskylään, se pääsee esille Jyväskylän taidemuseoon.

– Onhan se nyt aika erikoista, että oma maalaus pääsee museoon, Myllykoski sanoo hymyilleen.