Wine Weekend -tapahtumassa viinijoogataan ja tutustutaan uusiin makuihin

Roosa Pihlajamäen mukaan OlutKontti-terassiravintolan vuokrasopimus on voimassa 14.9. saakka. Jos kelit suosivat, terassilla istuskellaan siis pitkälle syyskuuhun. Riina Sydänmaanlakka

Riina Sydänmaanlakka

Lounaispuistossa viime vuonna järjestetty Wine Garden -tapahtuma muuttuu tänä kesänä Wine Weekendiksi ja muuttaa Jyväskylän sataman tapahtumaterasseille. Syynä muutokseen on pahentunut koronatilanne rajoituksineen.

27.–29.8. järjestettävän Wine Weekendin takana on Olutsatama-tiimi, joka pitää satamassa OlutKontti-terassiravintolaa. Myös sataman tapahtumaterassikokonaisuuden muut ravintolat SataMatsi ja Musta Magia ovat mukana Wine Weekendin järjestämisessä.

– Terassit ovat valmiiksi osastoituja anniskelualueita, ja tapahtuma saadaan täällä helpommin järjestettyä turvallisesti. Puisto on paljon vaikeammin hallittava alue, emmekä olisi pystyneet tekemään sinne mahdollisesti vaadittavia osastointeja palveluineen, tapahtumajohtaja Roosa Pihlajamäki perustelee.

Kolmelle terassille mahtuu yhteensä 900 ihmistä.

Pihlajamäki vakuuttaa, että vaikka tapahtuma ei olekaan puistossa, venetsialaistunnelmaan valaistuksineen panostetaan huolella.

– Monet ovat olleet huolissaan siitä, voiko tunnelmaa saada samalla tavalla, kun tapahtuma siirtyy puistosta asfalttikentälle. Lupaan, että voi, Pihlajamäki vannoo.

Tänä vuonna tapahtumassa keskitytään erityisesti viineihin tutustumiseen.

– Jos ei itse osaa etsiä sopivia viinejä, niin rennolla otteella opastetuilla viinikierroksilla saa hyviä vinkkejä, Pihlajamäki sanoo.

Pihlajamäen mukaan luvassa on runsain mitoin punaviinejä, rieslingejä sekä kuohuvia. Lisäksi Wine Week­endiin tulee shampanjabaari.

– Tärppinä nostaisin esiin myös suomalaiset marjaviinit. Marjaviinit eivät ole hirveästi olleet esillä, vaikka ne ovat todella hienoja ja monikäyttöisiä.

Wine Weekendissä kuunnellaan myös livemusiikkia: torstaina esiintyy Duo HenriikaSteidel & Matias Luoto, perjantaina Duo Aimo & Sakurako ja lauantaina Lassi Friman & Tuomo Purhonen. Lisäksi DJ Ossi Valpio ja R2ISDJ2 soittavat levyjä.

Tapahtumassa pääsee myös kokeilemaan viinijoogaa, ja glitteritaiteilija laittaa paikan päällä kaikkien halukkaiden kasvot kimaltamaan.

Pihlajamäki summaa, että sataman tapahtumaterassien kesä on ollut varsinkin aurinkoisina päivinä mukavan vilkas ja positiivista palautetta on tullut paljon.

– Siitähän me kesän alussa lähdimme, että kun missään ei oikein tapahdu mitään, terasseista tulee ikään kuin turvallinen festariympäristö. Meillä on ollut joka viikonloppu jotain tapahtumaa, ja olemme mielestäni onnistuneet tosi hyvin. Monet ovat toivoneet, että terassit olisivat satamassa myös ensi kesänä.

Wine Garden -tapahtuma kuitenkin jatkaa tulevaisuudessa Lounaispuistossa, jos vain olosuhteet sen sallivat.

– Kyllä tämä on ollut monella tapaa poikkeuskesä, Pihlajamäki sanoo.

Keskustelu