Lutakonaukiolle kolme uutta terassia – Olutsatama-tiimi avaa OlutKontin

Tähän paikkaan, eli Lutakonaukiolle sataman järvimaisemiin, tulee kolme uutta terassiravintolaa. Roosa Pihlajamäki, Satu Virransalo ja Noora Hietanen tuovat terassitarjontaan OlutKontin, jonka he ideoivat Olutsatama-tapahtuman siirryttyä syksyyn. Riina Sydänmaanlakka

Riina Sydänmaanlakka

Jyväskylän Lutakonaukiolle rakentuu kesäkuun aikana uusi terassialue, kun Olutsatama-tiimi, Matsi Bar ja Musta Magia avaavat kesäterassinsa.

Olutsatama-tiimin tapahtumajohtaja Roosa Pihlajamäen mukaan lupaprosessit ovat kesken, joten tarkkaa avaamispäivämäärää ei vielä tiedetä.

– Mutta heti avataan, kun on mahdollista. Todennäköisesti kesäkuun aikana, Pihlajamäki sanoo.

Olutsatama-tiimi tuo Lutakonaukiolle pienpanimoiden juomilla varustetun, noin 120-asiakaspaikkaisen OlutKontti-terassiravintolan, jonka yhteydessä järjestetään kesän mittaan myös ohjelmaa.

OlutKontin valikoimaan on tulossa oluita ainakin 16 panimolta, ja juomia voi ostaa myös mukaan.

– Haluamme tuoda terassille samaa henkeä ja meininkiä kuin Olutsatama-tapahtumassa, toki tilanteen sallimista rajoissa. Suunnitteilla on teemailtoja, ja voin jo luvata, että supersuosittua olutjoogaa järjestetään kesän aikana useampaankin otteeseen, Pihlajamäki sanoo.

OlutKontissa järjestetään myös pienpanimoiden olut-tastingeja.

– Tastingeissa ja Kontin olutvalikoimassa on pääasiassa hyödynnetty tuotteita niiltä panimoilta, jotka olisivat olleet mukana kesän tapahtumassakin. 

Olutsatama-tapahtuma on koronarajoitusten takia siirretty syksyyn, ja se järjestetään 2.–3.10. Jyväskylän Paviljongissa.

Matsi Barin kesäterassista suunnitellaan tapahtumaterassia, josta saa viikonloppuisin myös ruokaa.

– Ajatuksena on, että kun tänä kesänä ei ole festareita, tuomme terassille ikään kuin festaribaarin. Ruoka on nimenomaan festariruokaa: muikkuja, lohta, makkaraperunaa ja muuta sellaista, Matsi Barin yrittäjä Jarkko Pirkkalainen sanoo.

Rakennusvalvonnasta riippuen noin 500-neliöinen terassi on näillä näkymin avoinna kesäkuun lopulta elokuulle. Ohjelmaakin on Matsi Barin terassilla luvassa.

Musta Magia puolestaan suunnittelee omalle uudelle terassialueelleen anniskeluterassia sekä kahvilaa, jossa on muun muassa jyväskyläläisen Art Gelaton jäätelönmyyntipiste.

Keskustelu