Hirvieläimet liikkuvat nyt aktiivisesti aamun ja illan hämyssä

Jyväskylässä sunnuntaiyönä yhden aikaan poliisi esti Hannikaisenkadulle pyrkineen kuljettajan ajon. Kuljettaja ei ollut ajokuntoinen. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Tunnin päästä Rantaväylällä poliisi pysäytti Tampereen suuntaan menneen henkilöauton kuljettajan, joka puhalsi törkeän rattijuopumusepäilyn ylittävän rajan verran.

Poliisi pysäytti Säynätsalossa Parviaisentiellä perjantaina iltapäiväneljältä henkilöauton kuljettajan, joka ei ollut ajokuntoinen. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Emojen vieroittamat hirvieläimet etsivät parhaillaan omia elinalueitaan. Tässä yhteydessä niitä voi tulla myös alueille, jossa ne eivät ole aiemmin liikkuneet.

Hirvivaara-liikennemerkki on syytä ottaa tosissaan, koska ne on laitettu alueille, joissa hirvet tyypillisesti menevät maanteiden yli. Myös muualla kannattaa olla tarkkana, erityisesti aamu- ja iltahämärän aikaan.

Jos hirvieläinonnettomuudessa on eläimenä peura tai kauris, poliisi ei lähtökohtaisesti mene paikalle, jos ei ole henkilövahinkoja, liikenteenohjaustarvetta, auton omistussuhteet ovat selvät eikä epäillä rattijuopumusta tai muuta rikosta, eikä kolmas osapuoli ole kärsinyt aineellista vahinkoa. Eläin ei saa jäädä kärsimään, ja joskus se on syy poliisin paikalle tuloon.

Hirvikolareissa poliisi pääsääntöisesti menee paikalle, koska muun muassa henkilövahingon vaara on suurempi.

Huhtikuun loppuun mennessä Sisä-Suomen poliisilaitoksen tietoon on tullut Keski-Suomessa 88 hirvieläin­onnettomuutta.

Kommentoi