Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korpilahdella tavoitellaan kuuta perjantaina

Öinen vaellus Oravivuoren Struven pisteelle on kokemus.

Kuutamokiipeily kutsuu perjantaina 22. maaliskuuta jyväskyläläisiä Oravivuoren Struven pisteelle. Siis täyden kuun aikaan, pian sen jälkeen kun keskiviikkona on saavutettu kevätpäiväntasaus. Lähtö ylös on Oravivuoren alta, parkkipaikalta kello 19.30 perjantaina.

Osallistujan on syytä varustautua hyvillä jalkineilla, lämpimällä vaatetuksella, otsalampulla ja kävelysauvoilla. Voit ottaa halutessasi mukaan lämmintä juotavaa ja pientä naposteltavaa.

Noin kilometrin reitti on melko vaativa ja polku voi olla osittain jäinen. Puuportaat vievät jyrkimmän kallioseinämän yli. Jokainen liikkuu retkellä omalla vastuullaan.

Tässä on erinomainen mahdollisuus tutustua Struven ketjun tarinaan ja täyden kuun tähtitaivaaseen. Mukana reissulla on tähtitaivaan asiantuntija Arto Oksanen Jyväskylän Siriuksesta, Struve-asiantuntija Matti Hyvärinen Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksestä sekä liikuntapaikkavastaava Kari Häkkinen Jyväskylän kaupungin liikuntatoimesta.