Jyväskylässä järjestetään Pride-tapahtuma yhdeksän vuoden jälkeen – "Mallia on helppo ottaa muiden kaupunkien Prideista"

Jyväskylässä järjestetään elokuussa Pride-tapahtuma yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Jyväskylän Pride-viikko huipentuu lauantaina 24.8. järjestettävään kulkueeseen ja puisto- sekä pääjuhlaan. Jyväskylän Seta ry:n lisäksi järjestäjinä on joukko vapaaehtoisia. 

– Meidän vapaaehtoiset ovat ruvenneet kehittelemään tapahtumaa. Monipuolista ohjelmaa on luvassa, kertoo Jyväskylän Seta ry:n puheenjohtaja Petri Janhunen.

– Tällä hetkellä vapaaehtoisten ryhmässä on yhdeksän henkilöä. Haluammekin myös vinkata, että mukaan mahtuu vielä lisää vapaaehtoisia. Jos joku on esimerkiksi muiden kaupunkien Prideissa törmännyt kivoihin ideoihin tai muuten vaan järjestäminen kiinnostaa, rohkeasti vaan mukaan, kehottaa Ulla LaukkanenJyväskylän Pride-tiimistä.

Laukkasen mukaan Prideen ollaan järjestämässä paljon ohjelmaa, johon osallistumisen kynnys olisi mahdollisimman matalalla.

– Haluamme mukaan kaikkia vähemmistöjä, esimerkiksi maahanmuuttajia, kehitysvammaisia, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä, sateenkaariperheitä ja niin edelleen. Ohjelmassa on muun muassa luentoja, musiikkia, teatteria ja matalan kynnyksen hengailua.

Tapahtumaan odotetaan yhteistyökumppaneiksi useita eri tahoja, ja mukaan mahtuu edelleen.

Laukkanen painottaa, että myös yrityksille Pride tarjoaa paljon mahdollisuuksia hyvän asian puolesta.

– Varainhankintaa tehdään juuri nyt ja nopealla aikavälillä. Haluamme mukaan myös yrityksiä, jotta tapahtumasta saadaan onnistunut.

Yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat halutessaan ottaa yhteyttä Jyväskylän Setaan. Sieltä pääsee osaksi luomaan Jyväskylän Pridea eri keinoin. Yhdistyksen osoite on jklseta.fi.

Pride-asioissa voi olla yhteydessä Jyväskylän Seta ry:n sähköpostiosoitteeseen jklsetainfo@gmail.com.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut